Nekļūt smieklīgiem, atdodot varu • IR.lv

Nekļūt smieklīgiem, atdodot varu

7
Oļegs Burovs. Foto — Ieva Salmane
Indra Sprance, Aivars Ozoliņš

Ko jaunais Rīgas mērs Oļegs Burovs domā par «Berlīnes mūri» ar opozīciju, 9. maiju un korupcijas sērgu pašvaldībā?

Četras dienas pēc varas maiņas Rīgā mēra kabinetā nekas par to vēl neliecina — Oļegs Burovs ar pārvākšanos nesteidzas. Vispirms jurģus piedzīvos kaķi Kuzja un Muris, kurus domē ieveda Nils Ušakovs. Burovam ir alerģija pret kaķiem, tāpēc tie pārcelsies uz Saskaņas frakciju, bet mēra kabinetu pēc rūpīgas iztīrīšanas vēl iesvētīšot batjuška. «Esmu pareizticīgs cilvēks,» skaidro Burovs.

Viņu amatā apstiprināja 19. augusta vakarā ar 35 balsīm no 60 — Gods kalpot Rīgai (GKR) un Saskaņas koalīcijas 28 deputātiem pievienojās arī no Saskaņas izslēgtais četrinieks un vēl trīs bloka Rīgai! deputāti, kuri domē iekļuva no Latvijas attīstībai un Jaunās konservatīvās partijas sarakstiem. Balsojums bija atlikts līdz pēdējam brīdim — pēc 20. augusta dome jau divus mēnešus būtu bez vadītāja un likums ļautu Saeimai to atlaist.

Uz jaunajām telpām mērs pārcelsies ar vairāk nekā desmit gleznām — tās ir no viņa privātās kolekcijas. Pagaidām tās sakrautas dibentelpā uz grīdas, blakus stūrī arī monitors, kādu parasti var redzēt apsardzes darbiniekiem. Iespēju tiešraidē vērot visu domes videokameru fiksēto savulaik ieviesis Ušakovs, un tā paliks mantojumā arī Burovam. Tomēr citu tradīciju Burovs neturpina — viņš uzreiz piekrīt sniegt interviju Ir, ko iepriekšējais mērs bija atteicis gadiem.

Jūnijā teicāt, ka Gods kalpot Rīgai esot gatava ārkārtas vēlēšanām — «tas būtu labāk, nekā mocīties vēl divus gadus». Kāpēc tomēr izlēmāt mocīties?
Pašreizējai situācijai nevaru uzstādīt diagnozi, ka tās ir mocības. Mēģināsim sākt strādāt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu