Uzņēmuma tekstu autors — mākslīgais intelekts • IR.lv

Uzņēmuma tekstu autors — mākslīgais intelekts

Ilustrācija — Freepik
Jānis Vēvers

Mākslīgā intelekta rīki iemācījušies veidot loģiskus, gramatiski pareizus tekstus dažādās valodās, taču cilvēkus vēl pilnībā izkonkurēt nespēj

Lidojošas automašīnas starp ēkām joprojām neplanē. Cepeti uz šķīvja nav aizstājušas «astronautu barības» tūbiņas. Arī dienas lielākā daļa vēl nepaiet virtuālajā realitātē. Un tomēr savulaik fantastikas filmās solītā nākotne dažās jomās jau ir klāt. 

Runa, protams, ir par mākslīgo intelektu (MI). Tas nav tik «seksīgs» kā teleportācijas vārti vai pašbraucoši transportlīdzekļi, jo MI izpausmes vidusmēra cilvēkam bieži vien paslīd garām nepamanītas. 

Mēs reizēm pat nezinām, ka nupat esam sarakstījušies ar robotu, un mums nav ne jausmas, cik lielā mērā kāda produkta ražošanas procesā vēl piedalās cilvēki. Lielākoties uzzinām tikai par nozīmīgiem sasniegumiem, kā pagājušā gada vasarā iedarbinātais DALL-E 2, kas spēj uzzīmēt ilustrāciju pēc lietotāja dota apraksta. 

Taču MI strauji attīstās, un neskaitāmi biznesi pasaulē no tā gūst labumu. Aizvien jauni risinājumi komponē dziesmas, veido animācijas, zīmē, raksta iesniegumus un pat sacer dzejoļus. Piemēram, daudzsološajā platformā Open AI jau tagad var lūgt mākslīgo intelektu sacerēt apsveikuma tekstu vai pat uzrakstīt dzejoli. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu