Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

15. maijā atsākās starptautiskie pasažieru gaisa, jūras, autobusu un dzelzceļa pārvadājumi no un uz Lietuvu un Igauniju. Latvijas valstspiederīgie var brīvi braukt uz Lietuvu un Igauniju, taču jāievēro vietējie ierobežojumi. airBaltic 18. maijā atsāka tiešos lidojumus no Tallinas uz Amsterdamu, Kopenhāgenu, Oslo, bet no 25. maija arī uz Viļņu. 

No 18. maija vairs nav jātaisa divi kontroles testi, lai konstatētu izveseļošanos no Covid-19. Izolēšanu varēs pārtraukt, ja noteiktu dienu skaitu pacientam nebūs bijuši slimības simptomi. Taču pagājušajā nedēļā atklāti jauni Covid-19 perēkļi — sociālās aprūpes centrā Mārsnēni Priekuļu novadā, vairāki inficētie konstatēti Rīgas patversmes sieviešu nodaļā Eiženijas ielā. Līdz otrdienai Latvijā ar Covid-19 bija inficējušies 1012 cilvēki, 694 izveseļojušies, 21 miris.

Koalīcija pirmdien vienojās izveidot mehānismu tūrisma nozares atbalstam Covid-19 krīzes pārvarēšanai, bet nevienojās par PVN samazināšanu tūrisma un viesmīlības nozarei.

Koalīcija konceptuāli atbalstīja Nacionālās apvienības piedāvāto kultūras nozares glābšanas plānu, lai mazinātu Covid-19 krīzes radītās negatīvās sekas. Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) teica, ka plānots kompensēt nevis ārkārtējā situācijā negūtos ieņēmumus, bet gan izdevumus, kas radušies par nenotikušiem pasākumiem. Vēl nav vienošanās par plānam nepieciešamajām summām un termiņiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu