Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule, kas pērn nobalsoja pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu, nolēmusi izstāties no Latvijas Zemnieku savienības. Viņa paudusi cerību, ka tas palīdzēs atjaunot partijas kritušos reitingus un ļaus premjeram Mārim Kučinskim pievienoties Eiropas Tautas partijai.

Ierosināts kriminālprocess par drošības prasību neievērošanu parlamentā. Kriminālprocess ierosināts saistībā ar faktu, ka Saeimas jaunajā ēkā Jēkaba ielā 6/8 Nacionālās drošības komisijas telpas nevar akreditēt, jo tajās nav iespējams nodrošināt valsts noslēpuma aizsardzību. Kā vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga, telpas slepenajām apspriedēm restaurējuši būvnieki bez industriālās drošības sertifikāta.

Pēc plašām debatēm Saeima konceptuāli atbalstījusi likumprojektu par visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA) starp Kanādu un Eiropas Savienību. Iecerēts, ka nolīgums radīs jaunas iespējas tirdzniecībai un ieguldījumiem, uzlabos tirgus piekļuvi, atcels lielāko daļu muitas nodokļu un palīdzēs novērst ES inovāciju un tradicionālo produktu nelikumīgu atdarināšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu