Apple pret FIB • IR.lv

Apple pret FIB

8
Satrauktie iPhone lietotāji ne tikai raksta bažīgas vēstules Apple vadītājam Timam Kukam, bet arī rīko protesta akcijas — pie Apple veikala ASV pilsētā Sanfrancisko kāda protestētāja, tāpāt kā daudzi akcijas dalībnieki, savā viedierīcē rāda uzrakstu: «FIB, neuzlauz mūsu telefonus!» Otrā rokā plakāts ar vēstījumu: «Paldies, Apple!»

Kā Tims Kuks un pasaules biznesa līderis Apple kļuva par digitālā privātuma bastionu, cīnoties pret ASV valdību

Vēstules no klientiem visā pasaulē pārpludināja Tima Kuka e-pastu drīz pēc tam, kad Edvards Snoudens pirmoreiz nodeva atklātībai informāciju par masīvajiem digitālās novērošanas pasākumiem, kurus īsteno ASV valdība. Vai jūs zināt, cik svarīgs mums ir privātums – klienti jautāja Apple vadītājam. Vai jūs to saprotat?

Kuks saprata. Viņš lepojās ar to, ka Apple pārdod tikai fiziskus produktus – telefonus, planšetes, datorus – un nelien to lietotāju privātajā dzīvē.

Tagad šī principa aizstāvībai Kuks un Apple iesaistījušies publiskā cīņā pret ASV valdību. Pēc vairāku stundu apspriedes ar juristiem un citiem uzņēmuma darbiniekiem Kuks  16. februāra vakarā publiskoja personīgi parakstītu atklātu vēstuli Apple klientiem, kurā paskaidroja, kāpēc nepakļausies tiesas lēmumam, kas būtībā paģēr kompānijai uzlauzt tās ražoto tālruni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu