Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Ekskursante
Kristīne Simsone

 


ooo
Ekskursante / Ekskursantė. Ambicioza, taču cilvēciska lietuviešu vēsturiskā drāma par kādas no deportēto vagoniem izbēgušas meitenes mājupceļu no Sibīrijas. Lai gan filma dažbrīd ieslīgst holivudiskas vēstures drāmas klišejās un pārlieka dramatisma momentos, tai izdodas rekonstruēt totalitārā režīma nedrošības un cinisma plosīto laikmetu. No 28.marta.

Escaping Riga. Dāvja Sīmaņa režisēts «dokumentālais inscenējums», kas ataino Rīgā dzimušo ģēniju – kinorežisora Sergeja Eizenšteina un filozofa Jesajas Berlina – dzīves gaitas no 20.gadsimta sākuma līdz pat pēckara gadiem, tās apskatot konkrētā perioda notikumu kontekstā un vizuālajā estētikā. Pirmizrāde kinoteātrī Splendid Palace 1.aprīlī. Repertuārā no 2.aprīļa. Recenziju lasiet 3.aprīļa numurā.

oo Citādie / Divergent. No tāda paša nosaukuma tīņu bestsellera adaptētā filma droši vien spēs piepildīt kinozāles, taču apšaubu tās monotonā scenārija un triviāli apmuļļāto sociopolitisko tēmu spēju no publikas izspiest simpātijas. No 28.marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu