Brīvi svinēt • IR.lv

Brīvi svinēt

4
Nellija Ločmele

Pasaulē nav daudz vēl citu tik aizraujošu lietu kā vēlēšanas. Tā es domāju un varu atzīties, ka man ir sirms ekseļa fails, kurā kopš ziņu reportiera gaitām kalkulēju dažādas Latvijas vēlēšanu sakarības. Tāpēc Krievijas neseno vēlēšanu farsu uztveru kā cilvēku cieņas aizskārumu

Vēlēšanas, kuru iznākums ir administratīvi noteikts, nav brīvas kandidātu izvirzīšanas, galvenais pretendents nepiedalās diskusijās, balsošana un rezultāti tiek falsificēti – to mūsu kaimiņvalstī dēvē par demokrātiju. Atceroties par «pozitīvisma kampaņas» miljoniem nopirkto Tautas partijas negodīgo uzvaru 2006.gadā, var ļoti blāvi un attāli iztēloties, kā patlaban jūtas domājošs Krievijas pilsonis, kas pieprasa godīgas vēlēšanas, bet pretī dabū Putina asaru.

Latvijas otrā bagātākā sieviete miljonāre Ludmila Kaca intervijā mums atzīst – ikdienā piemirstam, cik liela vērtība ir dzīvot tiešām brīvā valstī, brīvi domāt, runāt un rīkoties. Paldies Putinam par aizkustinošo atgādinājumu.

Vārda brīvība nav abstrakta, tā pastāv lietojumā. Mēs šo brīvību esam likuši lietā, jau teju divu gadu garumā veidojot žurnālu Ir. Šonedēļ uz vāka rakstot zīmīgo 100. numuru, ir prieks par to, ka jūs – lasītāji – esat devuši mums šādu iespēju. Paldies par to! Šo jubileju nolēmām nosvinēt, dodoties Latvijas miljonāru medībās, sadzenot pēdas uz simtlatu banknotes redzamā Barontēva dzimtai, uzmeklējot pirmo Latvijas «simtlatnieku» un palūkojoties, kas noticis ar spilgtākajiem stāstiem pēc to publicēšanas. Svinam!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu