KNAB pieķer viltus policistus par uzkūdīšanu dot 50 000 latu kukuli • IR.lv

KNAB pieķer viltus policistus par uzkūdīšanu dot 50 000 latu kukuli

36
Foto: Edijs Pālens, LETA

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) februārī aizturējis vairākas privātpersonas uz aizdomu pamata par kāda ārvalstu uzņēmuma pārstāvja uzkūdīšanu dot 50 000 latu kukuli amatpersonām ar nolūku piesavināties saņemto naudu, aģentūru LETA informēja KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Lai gan sākotnēji kriminālprocesa ietvaros iegūtās ziņas liecināja, ka kukulis tiek pieprasīts nodošanai valsts amatpersonām, izmeklēšanā noskaidrots, ka vairākas privātpersonas ar nolūku piesavināties naudu ir pamudinājušas uzņēmuma pārstāvi dot kukuli par iespējamas nelikumīgas darbības slēpšanu. Pēc kukuļa daļas nodošanas trīs privātpersonas aizturētas 19.februārī.

KNAB uzskata, ka viena privātpersona kopā ar citām personām, kuras uzdevās par Valsts policijas darbiniekiem, no janvāra vidus līdz aizturēšanas brīdim organizēja kukuļošanu un uzkūdīja uzņēmuma pārstāvi dot kukuli valsts amatpersonām, tādējādi radot šaubas par Valsts policijas amatpersonu godīgumu.

Šādu darbību rezultātā privātpersonas saņēma daļu kukuļa it kā nodošanai policijas darbiniekiem, apzinoties, ka kukulis tiek piesavināts.

Pierādījumi ir pietiekami, lai izmeklējamās darbības kvalificētu kā uzkūdīšanu dot kukuli un kukuļa piesavināšanos.

Šobrīd vienai aizdomās turētajai personai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet pārējām izvēlēti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu