Dziesmusvētku bērniņiem — 5! • IR.lv

Dziesmusvētku bērniņiem — 5!

Sigvards Petrāns ar mammu Līgu. Foto — Ieva Salmane
Ieva Jakone

Austra un Sigvards pasaulē nāca iepriekšējo Dziesmusvētku laikā — no maziem zīdainīšiem viņi izauguši par lieliem gudriniekiem

Pirms pieciem gadiem Austras mammu no Mežaparka estrādes uz Dzemdību namu aizveda neatliekamās medicīniskās palīdzības ekipāža, bet Sigvarda mamma, apģērbusies tautastērpā, līdz estrādei nemaz netika. Šogad Austras vecāki atkal būs Dziesmu svētku estrādē, Sigvarda mamma — atkal tautastērpā.

Reperis, bokseris vai pavārs

Sigvarda mamma! Priecīgi iesaucās diriģents Sigvards Kļava, kad koru kopmēģinājumā Mārupē dziedātāju pulkā ieraudzīja Līgu Petrāni. «Tas bija tik jauki, ka jāsarkst,» pasmaida Līga. Kā nu ne?! Mīļākais diriģents! Tieši viņam par godu Līga deva vārdu savam jaunākajam dēlam. Sigvards Petrāns piedzima 2018. gada 8. jūlijā, vienu minūti pirms dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta sākuma. 

Todien Līga ar savu lielo grūtnieces vēderu jau bija apģērbusies tautastērpā, sagatavojusies iet uz koristu autobusu. Viņa apjauta, ka dzemdības var sākties kuru katru brīdi, bet cerēja vismaz Gaismas pili nodziedāt. Sigvardam tomēr bija citi plāni, un tie viņam izdevās ar vērienu — ģimene savu tikko dzimušo radinieku pirmo reizi ieraudzīja Panorāmā. Tagad blondais puisēns jau pastiepies mammai līdz viduklim. Drīzumā gaidāmās piektās dzimšanas dienas svinības gan nāksies pārcelt par dažām dienām — mammai jāpiedalās Dziesmusvētkos!

Bosiks. Tā Līga mīļi apsmaida dēlēnu. Puika esot ļoti enerģisks. Šad tad uznāk arī dusmas, tad Sigvards tās izliek vecāku dāvinātajā boksa maisā. «Paiet piecas minūtes, un viņš saka — mammu, es tevi ļoti mīlu. Piecreiz dienā viņš var to teikt. Tā kā no zila gaisa. Riktīgi jauki,» pastāsta mamma. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu