Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Anglijas pilsētā Solsberijā, kur pirms gada notika uzbrukums ar indi Novičok bijušajam Krievijas specdienesta virsniekam Sergejam Skripaļam un viņa meitai, pagaidām nenoskaidrotas personas svētdienas rītā uz katedrāles remonta sastatnēm izkāra lielu Krievijas karogu. Uz darbu atnākušie strādnieki to ātri novāca. No Solsberijas ievēlētais britu parlamenta deputāts Džons Glens to nosauca par «stulbu triku» un «necieņas izrādīšanu vietējai sabiedrībai». Foto — AFP/LETA

NATO galvenajā mītnē Briselē parakstīts nodomu protokols par jaunā NATO Ziemeļu štāba izveidošanu Latvijā. To parakstīja Latvijas, Igaunijas un Dānijas aizsardzības ministri, un tam nākotnē varētu pievienoties arī Kanāda. Štābs sastāvēs no diviem elementiem, no kuriem viens miera laikā atradīsies Dānijā, bet otrs — Ādažu militārajā bāzē.

ES pirmdien sankciju sarakstā iekļāva astoņus Krievijas pilsoņus, kuri ir saistīti ar pērnā gada notikumiem Kerčas šaurumā. Toreiz Krievijas robežsargi sagūstīja 24 ukraiņu jūrniekus, kuri tagad ieslodzīti Krievijā. Sankcijas stāsies spēkā pēc pāris nedēļām, tāpēc personu vārdi netiek atklāti. Viņiem liegts iebraukt ES un iesaldēti konti.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu saistībā ar situāciju uz Meksikas robežas. Tramps tādējādi vēlas iegūt līdzekļus robežmūra būvniecībai. 16 ASV štatu koalīcija Trampu iesūdzējusi tiesā par viņa vēlmi finansēt robežmūra celtniecību, apejot Kongresu.

Īpašā prokurora Roberta Millera birojs pagājušajā nedēļā pieprasīja ASV prezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas bijušajam vadītājam Polam Manafortam piespriest no 19 līdz 24 gadiem cietumā. Viņš atzīts par vainīgu nodokļu nemaksāšanā un par melošanu izmeklētājiem. Joprojām turpinās izmeklēšana par Trampa padoto iespējamo slepeno sadarbošanos ar Krieviju priekšvēlēšanu laikā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu