«Es labprāt paēdinātu Trampu» • IR.lv

«Es labprāt paēdinātu Trampu»

4
Vincentā Mārtiņš Rītiņš nostrādājis 23 gadus un par tiem saka: «Man prieks, ka esmu izglītojis cilvēkus. Gan darbiniekus, gan klientus. Esmu kaut ko iemācījis.»
Ieva Alberte

Aizgājis no darba Vincentā, Mārtiņš Rītiņš (67) plāno šoruden atvērt slow food tirdziņu Sporta ielā

Sestdienas rīts. Mārtiņš Rītiņš guļ. Kad sazvanu un lūdzu ģērbties, lai brauktu uz interviju, otrā galā atskan dziedājums: «Ģērbies, saule, sudrabota! Ralllallā, ralllallā!» Iepriekšējā vakarā Rītiņam bijusi pēdējā darbdiena restorānā Vincents. Nākamajā dienā, svētdien, ir atvadas no restorāna komandas. Mārtiņš ir ļoti aizņemts un arī ļoti noguris. Vadījis Vincentu kopš 1994. gada, viņš vēlas atpūsties un vairāk pievērsties slow food attīstībai Latvijā. 

Rītiņš ir profesionālis: 2006. gadā gatavojis maltītes NATO sammitā, kad tas notika Latvijā. Servējis ASV prezidentam Džordžam Bušam, Lielbritānijas karalienei Elizabetei, Vācijas kanclerei Angelai Merkelei. Gandrīz 20 gadus vadījis raidījumu Kas var būt labāks par šo? 

Rītiņam patīk kvalitāte. Un kvalitātei patīk viņš. Tāpat kā cilvēki. Kad uz savu 60 gadu jubileju slavenais pavārs uzlūdza 300 viesu, domādams, ka gan jau visi neatnāks, tie ņēma un atnāca. Rītiņam ir skaļi smiekli un melna humora izjūta. Dzimis latviešu ģimenē Anglijā, strādājis savā restorānā Kanādā. Patlaban ar diviem suņiem un bariņu vistu dzīvo Baltezerā. Nūjo un spēlē golfu. Savos 67 gados sevi dēvē par jaunu. Drīzumā apceļos Indiju un Dienvidāfriku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu