Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
ASV Finanšu ministrija paplašinājusi sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret 38 cilvēkiem un organizācijām. Tajā pašā dienā Baltajā namā notika īsa Ukrainas prezidenta Petro Porošenko tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu

Nedēļas notikumi pasaulē


Atklājot jauno parlamenta sasaukumu, britu karaliene Elizabete II izklāstīja jaunās valdības programmu, kurā
centrālā vieta atvēlēta Brexit un premjerministrei Terēzai Mejai jānodrošina britiem «labākā iespējamā vienošanās». No 27 nākamās valdības programmā iekļautajiem likumprojektiem gandrīz trešā daļa – astoņi – ir saistīti ar Brexit un tā sekām. To mērķis ir sagatavot Lielbritāniju «raitai un sakārtotai» aiziešanai no ES.

Britu premjeres Terēzas Mejas valdība vienojusies ar Ziemeļīrijas Unionistu partiju par atbalstu valdībai. Apmaiņā pret atbalstu savai konservatīvajai partijai, kas 8. jūnija vēlēšanās zaudēja vairākumu parlamantā, Meja apsolījusi 1,7 miljardus eiro Ziemeļīrijas infrastruktūrai, veselības aprūpei un izglītībai.

Lielbritānijā jau 60 dzīvokļu augstceltnes nav izturējušas ugunsdrošības testus, kas veikti ēku ārējā apšuvuma paraugiem, paziņojusi valdība. Neatliekamie testi apšuvumam tiek veikti pēc 14. jūnija ugunsgrēka Londonas augstceltnē Grenfell Tower, kurā gāja bojā vismaz 79 cilvēki. Tiek uzskatīts, ka ugunsnedrošais apšuvums veicināja liesmu strauju izplatīšanos 24 stāvus augstajā namā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu