Man nav kauns • IR.lv

Man nav kauns

4
Jānis Domburs.
Ieva Alberte

Žurnālists Jānis Domburs atspēko argumentus, kāpēc LNT lauza līgumu ar viņu, un ir gatavs būt ēterā kaut vai divreiz nedēļā

Vai jums ir kruasāni? – Domburs vaicā viesmīlim B-bārā. Nē, neesot. Uz to žurnālists laipnīgi izmet: «Kas tas par krogu, kur no rīta nav bulku?!» Ir vienpadsmit dienā. Mūsu sarunas iemesls – pirms gadumijas parādījusies lakoniskā ziņa, ka LNT raidījuma Dombura studija vairs nebūs. Domburs to komentē piesardzīgi, jo līguma nosacījumi neļauj viņam runāt detalizēti. «Varu runāt par to, ka nepiekrītu LNT interpretācijai par līguma laušanu. Tātad es saņēmu rakstisku dokumentu, ka LNT vienpusēji lauž ar mani līgumu. Ar vienpusēju argumentāciju, kurai es nepiekrītu.» 

Atlaišanas iemesli atšķiroties no tā, kas teikts kanāla īpašnieka MTG preses relīzē. Tieši tāpēc priekšā esot skaidrošanās process, lai abas puses nonāktu pie konkrēta attiecību izbeigšanas modeļa. Domburs nepiekrīt, ka raidījums bijis par dārgu un auditorija – par mazu. «Ja taisi biznesu, tad atnāc parunāties, nevis post factum stāsti, ka bija par dārgu. Neviens neteica: «Klau, Jāni, situācija ir tāda, kā ir, samazinām izmaksas.» Tas ir līdzīgi kā pasūtīt kafiju, izdzert līdz pusei un tad teikt – ir par dārgu. Tā taču nedara!» Atklāt līguma summu viņš nevar, arī konkrētos auditorijas mērķus ne. Taču Domburs nepiekrīt ziņai, ka raidījumam ilgstoši mazinājies skatītāju skaits. TNS dati liecinot – auditorijas īpatsvars bijis lielāks nekā kanālam vidēji. «Līdz ar to es noraidu un uzskatu par nepamatotiem apgalvojumus, ko izteica otra puse. Joprojām vēlos zināt īstos iemeslus.»

Ieminos Domburam, ka varbūt nemaz nebūtu bijis vērts ar viņu runāt par īstajiem iemesliem, jo viņš ir principiāls cilvēks, paliktu pie sava. Un tomēr – ja nu oktobrī vai novembrī MTG vadība būtu nākusi un teikusi, ka ir par dārgu, nevaram pavilkt izmaksas? «Oktobrī mana atbilde būtu viena, novembrī cita,» saka Domburs. Tas neesot saistīts ar to, ka oktobrī bija vēlēšanas. «Insaideri sapratīs, ko saku. Dziļāk detaļās nevaru iet. Kopsavilkums ir tas, ka neatrodu lietišķu partnerības attieksmi no MTG, ar kādu saskāros pirms gada, kad tikāmies, lai veidotu līgumu. Visu cieņu – toreiz tas bija atklāti, lietišķi.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu