Jauna ārpolitika? • IR.lv

Jauna ārpolitika?

2
Aivars Ozoliņš

Navaļnija notiesāšana ir slikts fons runām par Latvijas labām attiecībām ar Krieviju

Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija notiesāšana Maskavā pagājušo ceturtdien un negaidītā atbrīvošana piektdien no apcietinājuma līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim izraisījusi gūzmu spekulāciju par Krievijas varas klanu savstarpējām cīņām, kuru izpausme varētu būt šā tiesas procesa dīvainie pavērsieni. Taču minējumiem un sazvērestības teorijām nevajadzētu aizēnot galveno – tiesas spriedums ir Putina režīma kārtējā politiskā izrēķināšanās ar nevēlamu oponentu. 

Tieši tā to novērtēja vairākums Rietumu valstu politiķu un starptautisko organizāciju pārstāvju. Eiropas Savienības augstā ārlietu pārstāve Ketrīna Eštone pauda satraukumu par tiesas spriedumu Navaļnijam un bažas par likuma varu Krievijā. «Nožēlu», «šoku» un «vilšanos» pauduši vadošie politiķi Eiropas valstu galvaspilsētās. 

Šim beztiesiskuma demonstrējumam, kas ir tikai kārtējais virknē pēdējā laikā turienes tiesu un likumdevēju represīvo lēmumu, vajadzētu raisīt īpašas bažas Latvijā, kuru Kremlis arvien uzlūko par savā ietekmē atgūstamu teritoriju. Diemžēl mūsu amatpersonu izteikumi liek vaicāt, vai Latvijai ir vienota ārpolitika attiecībās ar Krieviju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu