Ar 7 zaudētiem mandātiem "Saskaņa"/GKR paliek pie varas Rīgas domē • IR.lv

Ar 7 zaudētiem mandātiem “Saskaņa”/GKR paliek pie varas Rīgas domē

41
''Saskaņas'' vēlēšanu nakts svinību torte Spīķeros. Foto: Evija Trifanova, LETA

”Saskaņa”/GKR pēc visu iecirkņu balsu saskaitīšanas iegūst 32 mandātus no 60

Pašreizējam Rīgas domes vadošajam politiskajam spēkam “Saskaņa”/”Gods kalpot Rīgai” (“Saskaņa”/GKR) pašvaldību vēlēšanās izdevies iegūt vairākumu balsu, bet vienlaikus tas galvaspilsētas domē ir zaudējis septiņus mandātus, liecina jaunākie Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Kā ziņo aģentūra LETA, pēc balsu saskaitīšanas visos 158 Rīgas iecirkņos valdošais politiskais spēks saņēmis 50,85% atbalstu. Tas nozīmē, ka “Saskaņa”/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē tika ievēlētas trīs partijas, “Saskaņa”/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

“Saskaņas” sarakstā visvairāk balsu saņēmis līdzšinējais domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, par kuru nobalsojuši 231 116 cilvēki. Otru lielāko balsu skaitu saņēmis GKR līderis Andris Ameriks, kurš startēja ar otro numuru – par viņu balsi atdevuši 156 875 cilvēki.

Rīgas domē kopā ar “Saskaņu”/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem – Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un “Latvijas attīstībai” (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) (NA) kandidāti ar 9,24% atbalstu un “Vienotība” ar 6,26% atbalstu.

Atbilstīgi balsu sadalījumam LRA/LA Rīgas domē saņemtu 9 deputātu mandātus, JKP – 9 mandātus, NA – 6 mandātus, “Vienotība” – 4, rāda aģentūras LETA provizoriskie aprēķini. Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, pirmajai aiz svītras paliekot Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ar 3,29% vēlētāju atbalstu. “KPV LV” ieguva 1,53% atbalstu, “No sirds Latvijai” – 0,61%, “Vislatvijas Sociāldemokrātu kustība “Par neatkarīgu Latviju!”” – 0,32%, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija – 0,23%, Eiroskeptiķu Rīcības partija – 0,22% atbalstu.

Galvaspilsētā vēlēšanās piedalījās 250 445 cilvēku jeb 58,72% balsstiesīgo. Par derīgām galvaspilsētas domes vēlēšanās atzītas 99,61% vēlēšanu zīmju.

Komentāri (41)

zars 04.06.2017. 16.52

Tas, ka Ušakova šaika dabūja (knapi, bet dabūja) vairākumu, protams, ir skumji un nožēlojami – kuram gan ir vēlēšanās Latvijas simtgadi Rīgā sagaidīt putinistu pavadā? Vien GKR sektantiskā carēviča pielūgšana, šķiet, joprojām pašiem sagādā mazohistisku baudu … un siltas vietiņas piedevām, protams.

BET – labā ziņa ir, ka šaika zaudē jaudu, kamēr opozīcija ar JKP būs ieguvusi jaunu elpu, audzēs muskuļus un “attīrīs spēles laukumu” pirms Saeimas vēlēšanām.

UN – beidzot atkal bija, ir un, izskatās, būs par ko balsot :) !

+12
-1
Atbildēt

1

    basta > zars 04.06.2017. 21.19

    to zars

    Uz Saeimas vēlēšanām čekai nebūs jāmeklē jauns Laimnesis. Ierindas deputātu kandidātu, kā bija ar JP un ZRP, tai vienmēr pilna šūplāde.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

Austras koks 04.06.2017. 13.35

Slikti, ka Ušaks tika pāri pusei. Ne tikai no tā viedokļa, ka kremlis bija jāatstunj no varas, ber arī no tā, ka nevarēs redzēt kā uzvedās veidojot koalīciju jaunienācēji – LRA/LA un JKP.

Bet virziens nākamajām Saeimas vēlēšanām ir redzams.

+11
-2
Atbildēt

10

    basta > Austras koks 04.06.2017. 21.13

    to Krix

    Ko nozīmē, “izbalsota”? Pagājušās RD vēlēšanās viņa savāca vairāk balsu, kā ikviens no Vienotības prokremliskās kleptokrātijas un sodomijas. Čekas paskvilu skribentu demonizēta un Vienotības koprofāgu ar fekāliju maisiņiem nomētāta, gan. Ko tad jūs, pakaļas, kaut man vienalga, balsojāt par čekas savāktās Zatlera spitālīgo varzas, kas bija reitingā jau nogrimusi līdz 1,5%, pārstāvi, Ķirsi, kurš jau bija zem SC sedziņas? Baibai pārmet to, ka viņa bija draudzene tai, kura vēlāk aprecējās ar Ušakovu.

    Un nelejiet nelieši, manas tautas nīdēji, ka balsojāt par Bordānu un Ķirsi, lai krievi nevaldītu Rīgā!

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 04.06.2017. 13.41

    nevarēs redzēt kā uzvedās veidojot koalīciju jaunienācēji – LRA/LA un JKP

    ——————–

    vakar (pareizāk sakot, šodien) vēlu naktī tieši par to padomāju. Tagad varēs populēt.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    basta > Austras koks 04.06.2017. 13.48

    to Austras koks

    Ko vari ņemties ar to “pāri pusei”? Arī ar 45% balsu Ušmerikam būtu pieticis, jo Vienotība nebūtu palaidusi garām iespēju vēl 4 gadiņus “poruļiķ”, kaut vai otrā plānā.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > Austras koks 04.06.2017. 14.04

    to Austras koks

    Labi tādēļ, ka varbūt sāks nopietnāk piedomāt, ko likt par kandidātiem.

    Varbūt zini kādu citu no NA, kuru čekas paskvilu skribenti nebūtu demonizējuši un vienotībnieki nomētājuši ar fekāliju maisiņiem?

    Atceros vienu ministri, kura “pakustināja pakaļu” un asi vērsās pret Operas līdzekļu izsaimniekotāju, kaku stumdītāju, Vienotības mīluli Žagaru un vēl vienu, kura, esot savā amatā, jādomā, varēja apdraudēt čekas izstrādāto valsts nozagšanas megaafēru, Citadele un vēl bija ministrs, kurš negribēja no VM budžeta līdzekļiem čekistiem par brāķi Stradiņa slimnīcā dāvināt papildus 16 miljonus.

    Pašam nav jādomā, visu citiem ar karotīti jāiebāž mutē? Vai ar 80% Vienoto&Saskaņoto balsojumu vēl nepietiek?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > Austras koks 05.06.2017. 10.30

    to uldis_rats

    Varbūt, krievu garnizonu staigules bērns, mēģināsi ko noliegt no maniem apgalvojumiem, kuros ir pamatots, kāpēc tādu mēslu, kā tu, kam Latvija ir “mazā fašistu valstele”, bet latviešu grūtnieču dedzinātājs, Kononovs – upuris, es uzskatu par manas tautas (latviešu) nīdēju?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 04.06.2017. 13.40

    Ielikšu arīnte savu prognozi par nākamā gada Saeimas vēlēšanām balstoties uz šīm pašvaldību vēlēšanām:

    Ja no šīm vēlēšanām prognozējam nākamgada Saeimu, tad izskatās, ka:
    – Vienotība mirst (tur vēl noteikti pamuks pa šo gadu kāds, vai Viņķele/Čigāne uztaisīs tagad jaunu partiju)
    – Kaimiņa partija būs neizdevies projekts
    – Sudrabas NSL arī visticamāk nomirs
    – Latvijas attīstībai nāksies laikam pievienoties regionu apvienībai, jo kā redzams Rīgā, kopā viņiem sanāk
    – Bordāna partijai arī pasākums izdevies
    – Saskaņai lielākoties visur mazāk balsu
    – ZZSam labāk Rīgā vispār nestartēt un netērēties, jo kā redzams viņiem nesanāk Rīgā ne atsevisķi, ne kopā

    Tādējādi nākmajā Saeimā būs iekšā Saskaņa apmēram tikpat cik tagad, un tad aptuveni līdzīgās daļās bus iekšā 4 latviskās partijas ZZS, NA, LRA/LA kopigais saraksts un JKP (Bordāns, Strīķe).

    Ja kaut ko izveidos Čigāne/Viņkele/Judins/Loskutovs, viņiem tik un tā nesanāks, jo Latvijā nav tik daudz progresistu atbalstītāju.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > Austras koks 05.06.2017. 10.12

    deģenerāli – nezinu, kas ir tā tava tauta, kurai te nīdējus meklē, bet latviešu tauta tā acīmredzot nav.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 04.06.2017. 13.59

    Bastai – pat ja būtu 45% un V pieslēgtos, tas būtu labāk, jo tad visi to redzētu. Tahad neveins neko par RD iekļuvušajām parrijām izspriest nevar. Ja būtu ušakam 45%, tad savukārt būtu ļoti daudz info par partiju patieso dabu un uzvedību.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 04.06.2017. 13.54

    Tas, ka šoreiz Rīgā NA dabūja pa pakaļu, ir labi un laicīgi.

    Labi tādēļ, ka varbūt sāks nopietnāk piedomāt, ko likt par kandidātiem.

    Labi tādēļ, ka varbūt sapratīs, ka opozīcijā ir jāstrādā agresīvāk – visu laiku un regulāri jāsniedz iesniegumi par jebkurām aizdomīgām pozīcijas kustībām attiecīgi pēc situācijas KNABam, Valsts kontrolei, policijai, tiesai utt. Visu laiku jāsniedz visādi deputātu pieprasījumi. Un tas viss jāizliek visu laiku publiski, kaut vai kādā weblapā, un jābombardē ar šo informāciju žurnālisti, arī publiski ieliekot info, kuriem žurnālistiem un medijiem kad info nosūtīta – lai var redzēt, kurš atsakās publicēt info vai publicē to negribīgi kaut kur weblapas pašā apakšā.

    Labi tādēļ, ka varbūt beidzot Gerhards izdomās pakustināt pakaļu un VARAM arī regulāri un asi vērsīsies pret RD, un ja likums kaut ko liedz darīt, tad sniegs priekslikumis likumu grozījumiem, nevis glupi taisnosies, ka mēs jau neko nevaram.

    Laicīgi tādēļ, ka līdz Saeimas vēlēšanām ir gads, un vēl ir iespējas situāciju labot.

    Protams, ja NA grib palikt pie saviem tradicionālajiem 10%, tad var neko nedarīt, un turpināt kā līdz šim.

    Protams, kultūra un valoda ir galvenais, kas atšķir cilvēku no dzīvnieka un vienu tautu no otras, tomēr NA vajadzētu stipri masveidīgāk tomēr pieslēgties arī ekonomiskajiem jautājumiem.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    Krix > Austras koks 04.06.2017. 16.28

    AK, par NA pilnīgi piekrītu, pats šoreiz par viņiem nebalsoju, bet gan V – kaut pats nebūtu tam ticējis pirms pusgada, bet Broka man nepatīk un, ja partija ir tik stulba, ka jau vienreiz izbalsotu kandidātu liek atkal neskatoties uz visām peripētijām, kas ar šo dāmu ir bijušas + labvēlīgo izrunāšanos par ausaino, tad lai pašiem tiek…man dažbrīd šķiet, ka viņi sāk uzvesties līdzīgi kā soglasņiki pret savu vēlētāju – sak, nekur jau nepazudīs. Bet pazust var, ja netic, lai pajautā TBLNNK kolēģiem ! aiz

    Žēl ka neizdevās nogāzt ausaino….es teiktu, ka praktiski tas izjuka par ZZSa un Kaimiņa aizborta tiesu, būtu kaut 29 mandāti un nervozija soglasņikiem. Kopumā žēl Rīgas un rīdiznieku, jo pilsētu turpinās izlaupīt, VARAMa impotentais gerhards un lemberga FinMina šahiste rādīs stulbas sejas un neko nedarīs…Kas priecē ir tas, ka ir manāmas jaunas vēsmas, kas liks svilt pakaļai gan ausainajam (mazākā mērā), gan t.s. valdošajai koalīcijai, kurai vajadzētu apzināties, ka šāda koalīcija pēc vēlēšanām nebūs vairs un, lai kaut daļa no tās tur būtu pēc vēlēšanām ir nopietni jāstrādā !

    +17
    -1
    Atbildēt

    0

Anonīms 04.06.2017. 15.37

Pašvaldibu velēšanu rezultāti.

1. Mainit varu Rīga var tikai apvienojoties visam partijam kas atzist Latvijas valstiskumu.(Ceru ka uz saeimas velešanam partijas naks pie prata).

2.Balsojums Riga bija izteikti etnisks, atliel tikai salidzinat velešanu iecirkņu rezultātus.

3. Kļudas tie kas saka ka pašvaldibas (sevišķi lielajas var sadarboties ar SC).

4. Musu politologi galigi nesaprot sabiedriba notiekošos procesus.

5. Latvijas Fakti ar Freimani priekša, ir vai nu zaudejuši kvalifikaciju, vai aptaujas pasniedz pec pasutijuma.

6. Kamer Vienotiba bus Aboltiņa, Zaķis, Smiltens par nekadu labu rezultatu runat nevar, labaka gadijuma 5% parvarešana.

7. Saeimas velšanas naksies domat lai balsojot neizmestu savu balsi, ka diemžel Riga to izdarija ZZS balsotaji.

+10
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu