Meksikas prezidents atceļ nākamnedēļ plānoto tikšanos ar Trampu • IR.lv

Meksikas prezidents atceļ nākamnedēļ plānoto tikšanos ar Trampu

30
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: MARK MAKELA, REUTERS

Baltais nams paziņojis, ka plāno finansēt mūra būvniecību uz Meksikas robežas, nosakot 20% importa nodevu precēm no Meksikas. 

Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto atcēlis nākamnedēļ Vašingtonā plānoto tikšanos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, ceturtdien paziņojusi Meksikas valdība. 

Tramps trešdien parakstīja rīkojumu par mūra būvniecību uz robežas ar Meksiku, solot, ka būvniecība sāksies tuvāko mēnešu laikā, kā arī parakstīja rīkojumu par ASV nelegāli dzīvojošo cilvēku aizturēšanu un deportēšanu, ziņo LETA. 

Reaģējot uz to, Meksikas opozīcija aicināja Penju-Njeto atcelt gaidāmo vizīti ASV. Meksikas prezidents trešdienas vakarā nosodīja Trampa lēmumu sākt mūra būvniecību, kā arī deva rīkojumu Meksikas konsulātiem aizsargāt migrantu tiesības Savienotajās Valstīs. 

Ceturtdien Tramps paziņoja, ka Meksikas prezidentam būtu labāk atcelt gaidāmo vizīti Savienotajās Valstīs, ja Meksika negrasās maksāt par mūra celtniecību uz abu valstu robežas. Pēc tā Penja-Njeto paziņoja par vizītes atcelšanu.

 Tramps norādīja, ka abu tikšanās galu galā tā tāpat būtu bijusi “neauglīga”. “Meksikas prezidents un es esam vienojušies atcelt mūsu plānoto tikšanos, kas bija paredzēta nākamajā nedēļā,” uzrunājot Filadelfijā kongresmeņus, kas pārstāv Republikāņu partiju, pavēstīja Tramps. “Ja Meksika neizturēsies pret Savienotajām valstīm ar pienācīgu cieņu, šāda tikšanās būtu neauglīga, un es vēlos iet citu ceļu. Man nav izvēles,” paziņoja jaunais ASV prezidents.

Tāpat arī Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers ceturtdien paziņoja, ka plāno finansēt mūra būvniecību uz Meksikas robežas, nosakot 20% importa nodevu precēm no Meksikas. 

 “Darot to, mēs varam iegūt 10 miljardus ASV dolāru gadā un viegli samaksāt par šo mūri ar šo mehānismu vien,” Spaisers sacīja reportieriem prezidenta lidmašīnā, kad viņi kopā ar Trampu lidoja no Filadelfijas atpakaļ uz Vašingtonu. 

Jaunais Baltā nama preses sekretārs neminēja sīkākas detaļas par to, kā un kad šī nodeva tiks ieviesta, bet sacīja, ka tā varētu būt daļa no vispārējas nodokļu reformu paketes. “Tā noteikti nodrošina šo finansējumu un dara to tādā veidā, ka amerikāņu nodokļu maksātājs tiek pilnīgi respektēts,” teica Spaisers. Viņš piebilda, ka kongresmeņi ir tikuši informēti par šo priekšlikumu. 

Komentāri (30)

Krotow 27.01.2017. 22.46

Miervaldi, ej atpakaļ gultā. Vai arī pasūdzēšos sanitāram, lai atņem tev datoru.

+7
-2
Atbildēt

1

    aivarsk > Krotow 29.01.2017. 10.14

    Jūs tur esat kopā?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

fretka 28.01.2017. 06.51

Laikam jau veltīgi kādā no Latvijas medijiem gaidīt ziņu par to, ka Meksika uzsākusi visai brutālu Kubas bēgļu deportāciju atpakaļ uz Kubu.

Tas tiek darīts ne jau Trampa politikas rezultātā, bet gan tādēļ, ka “pirmais geju prezidents” Baraks Huseins Obama savas prezidentūras noslēgumā “normalizēja” ASV attiecības ar Kubas komunistiem tik tālu, ka pavēlēja vairs neuzņemt ASV bēgļus no Kubas.

Kā redzam, bēgļi var būt dažādi – gan tādi, kuriem jūt līdzi visa progresīvā cilvēce, gan tie, kurus ar varu un bez velkomistu vaimanām deportē atpakaļ pie sarkanajiem.

Mexico deports Cubans awaiting travel documents to try to reach the U.S.

http://www.miamiherald.com/news/nation-world/world/americas/cuba/article127719899.html

+7
-4
Atbildēt

1

    robotron > fretka 28.01.2017. 11.24

    fretka

    Progresīvā, es ceru, bija domāts pēdiņās. “Progresīvā” jūt līdzi arī Breivikam, kam Norvēģija nenodrošina pietiekošu interneta ātrumu un vēl nav nomainījusi trīs gadu veco 22 collu monitoru.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

zanE. 29.01.2017. 16.38

…Tramps – nelīdzsvarots psihopāts?…

– “«Дональд Трамп вовлечен в чрезвычайный дипломатический скандал с принцем Уэльским по вопросу изменения климата, что угрожает нарушить его государственный визит в Соединенное Королевство. Новый президент не хочет встречаться с принцем во время поездки в Великобританию в июне из-за их радикально различающихся взглядов на проблему мирового потепления», — сообщает издание.

По информации газеты, помощники Трампа предупредили, что для Чарльза, известного защитника окружающей среды, будет контрпродуктивно пытаться учить американского президента жизни, и что Трамп «может взорваться, если на него давить».

The Sunday Times пишет, что в администрации США хотят, чтобы во время визита в Великобританию Трамп встретился не с Чарльзом, а с его сыновьями (принцами Уильямом и Гарри).

«Он не смирится, если кто бы то ни было будет читать ему лекции, даже член королевской семьи. Честно говоря, они должны дважды подумать, прежде чем поместить его и принца Чарльза в одну комнату», — приводит газета мнение близкого к Трампу источника.”

https://inforesist.org/smi-vizit-trampa-v-britaniyu-mozhet-sorvatsya-iz-za-konflikta-s-printsem-charlzom/

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu