"de facto: "Rīgas namu pārvaldnieks" dāsni baro "Saskaņai" lojālo arodbiedrību • IR.lv

“de facto: “Rīgas namu pārvaldnieks” dāsni baro “Saskaņai” lojālo arodbiedrību

38
Arodbiedrības "LABA" priekšsēdētājs Raimonds Gailis (no labās) un arodbiedrības valdes priekšsēdētāja vietnieks Vladislavs Bartaševičs piedalās arodbiedrības "LABA" rīkotajā protesta akcijā par PVN likmes samazināšanu siltumapgādei pirms pāris gadiem. Foto: Edijs Pālens, LETA

“Rīgas namu pārvaldnieks” vairs nevar atļauties pirkt saviem darbiniekiem apdrošināšanas polises

Ne tikai “Rīgas satiksme”, bet nu jau arī “Rīgas namu pārvaldnieks” iepludina lielas naudas summas ar partiju “Saskaņa” saistītajā arodbiedrībā LABA, turklāt uzņēmumā atrasts arī jauns, iedarbīgs līdzeklis, kā darbiniekus piespiest iestāties šajā organizācijā, atklājis LTV raidījums “de facto”.

Saskaņā ar jaunu koplīgumu, ko noslēdzis pašvaldības uzņēmums “Rīgas namu pārvaldnieks” un arodbiedrība LABA, ik mēnesi tai pienākas noteikta naudas summa – par arodbiedrības mērķu (kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, dažādi pabalsti) realizāciju. Taču gan no pārvadātāja, gan no “Rīgas namu pārvaldnieka”, arodbiedrība nesaņem šo naudu pati, tā sākumā nonāk pie starpnieka – “Arodbiedrību koordinācijas centra”.

Par līdzekļu godīgu apsaimniekošanu liek šaubīties tas, ka līdzīga shēma jau vairākus gadus tiek īstenota arī “Rīgas satiksmē”, no tā LABA 2013.gadā saņēma 1,2 miljonus eiro. Valsts kontrolei pērn bija nopietni iebildumi pret to, kā koordinācijas centrs naudu tērē. Piemēram, iepērkot pilnīgi jaunus auto tā vadībai. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs iepriekš atklāja, ka nauda, ko pastarpināti no «Rīgas satiksmes» saņem arodbiedrība «LABA», tūlīt tiek pārskaitīta uz citu firmu kontiem, nevis izlietota tiem mērķiem, kas uzskaitīti arodbiedrības statūtos.

To, cik “Arodbiedrību koordinācijas centrs” saņem no “Rīgas namu pārvaldnieka”, uzņēmums slēpj pat no Valsts darba inspekcijas. Arī arodbiedrības LABA vadītājs Raimonds Gailis, Rīgas domes deputāts no “Saskaņas”, nevēlas “de facto” žurnālistiem nosaukt šo summu. Ja pieņem, ka finansējuma modelis ir līdzīgs, kā jau tas ir “Rīgas satiksmei”, tad mūsu aprēķini liecina, ka “Rīgas namu pārvaldnieks” varētu pārskaitīt arodbiedrībai LABA no 286 000 līdz pat 860 000 eiro gadā.

Neskatoties uz to, “Rīgas namu pārvaldnieks” vairs nevar atļauties pirkt saviem darbiniekiem apdrošināšanas polises. Veselības apdrošināšana, kura iepriekš pienācās visiem, tagad būs pieejama tikai Rīgas pašvaldībai lojālās, ar “Saskaņu” cieši saistītās arodbiedrības LABA biedriem. “Rīgas namu pārvaldniekam” naudas neesot, bet no saviem līdzekļiem to apmaksās pati arodbiedrība. Par pārskaitījumu no uzņēmuma arodbiedrības virzienā šajā mirklī tiek aizmirsts.

Atrasts perfekts paņēmiens, kā piespiest darbiniekus iestāties “pareizajā” arodbiedrībā. “Atnāca cilvēki, kā es saku, Tu esi LABĀ? Viņš saka jā, es saku – kāpēc Tu esi iestājies? Viņš saka: te atnāca no LABA pārstāvis, teica – ja tu nestāsies LABA, Tu nedabūsi polisi”, “de facto” stāsta RNP Kurzemes rajona darba rīkotāja palīgs Brigita Auziņa.

Ja kāds nepieder nevienai arodorganizācijai vai ir citā, medicīnas izdevumi jāapmaksā pašiem. Visvairāk sētnieki satraukti par to, ka no nelielās algas būs jāpērk arī gripas un ērču encefalīta potes.

Kupls biedru skaits arodbiedrībai LABA noder priekšvēlēšanu laikā. Ne vienu vien reizi tās biedri piespiedu brīvprātīgā kārtā pulcināti uz “Saskaņas centra” priekšvēlēšanu pasākumiem. Pirms vēlēšanām arodkopu vadītājiem pat lika vākt balsis.

 

Komentāri (38)

dzeris49 18.01.2015. 22.56

Pārkāpums uz pārkāpuma, totāls administratīvais resurss, iebiedēšana, šantāža, vēršanās pret presi, korupcija, viss RD, bet, nekāda reakcija no mūsu “tiesībsargājošām” struktūrām, kas, šinī gadījumā, vairāk izskatās pēc “ušakovasargājošām”.

Ja, protams, neskaita Jakobsona piekaušanu un iebiedēšanu pēc Ušakovam nepatīkamu ziņu publicēšanas.

Quo vadis, Letonia?

+14
-1
Atbildēt

14

    v_rostins > dzeris49 18.01.2015. 23.31

    Ja iekšlietu ministriju vada pārliecināts saskaņietis un kolorado lentenis, RD komuņagas, čekisti, staļinisti, rusisti, kleptokrāti, sātanisti un krievu armijnieki, ir nevainīgi ka Cēzara sievas.

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 19.01.2015. 14.41

    Ušakovu daudzi dievina gandrīz vai, kā Putinu, viņš ir lumpeņu karalis, tur ir totāla “varas vertikāle” kurā iesaistīta arī krievu prese un, iespējams, arī pašvaldības policija, un ne tikai pašvaldības.

    —————————————–

    Un vainīga NA… :))))

    Kura partija beidzamos 8 gadus kontrolē IeM?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 19.01.2015. 13.50

    dzeris49

    Kiršteins uz ceļiem rāpoja pie Ušakova lūgt kādu amatu

    ______________

    Lai nu kurš te pļūtītu bet ne jau nu tu maukas Zatļera, ko Meļņiks un Zaharjins laida pa riņķi un kas savāca saslaukas no Lemberga galda un uzlaizīja mērces paliekas, fanāt. Vai jāatgādina, ko čekistu piesmietais izdzimtenis, kolorado lentenis, Dombrovskis izdarīja ar Grendes kundzi, kas atļāvās atlaist finansu izšķērdētāju un fekāliju stumdītāju, Žagaru.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 19.01.2015. 13.08

    zanE …

    Cilinskis vēl paspēja Ušakovam apsolīt valsts dotāciju sabiedriskajam transportam

    _____________

    Vai tu, bijušā komjaunatnes akķivistska un čekistu podsķilka, iedomājies, ka vari publikai iestumt visu, kas ienāk prātā? Šeit tev nav darīšana ar nekritisko autoostas klientu, kuram pat gadiem nav nozīme.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 19.01.2015. 12.59

    zanE…lai rakstītu absolūtas muļķības – jākļūst par NA biedriem un atbalstītājiem, jo tā ir NA firmas zīme?…

    ________________

    Lai cik lieli muļķi būtu, tavos slazdos nu neiekritīs:) Vai tad nu kāds aizmirsis kā Vienotība atbalstīja VARAM, kad ministrs gribēja atstādināt Lembergu? Varbūt Vienotība varētu rādit priekšzīmi un atstādināt Strelčenoku?:):):)

    Tieciet vispirms galā ar Ārlietu un Iekšlietu ministriem, tad māciet citus:)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 19.01.2015. 14.55

    lno

    Tieciet vispirms galā ar Ārlietu un Iekšlietu ministriem, tad māciet citus:)

    _____________

    [email protected]

    Tāda mērena bezcerība – Vienotība šiverējas pa Valsts kasi, bet Ņils – pa Rīgas, un četri subjekti – divas pozīcijas un divas opzīcijas dzīvo vienotībā un saskaņā.

    19.janvāris 2015 02:19”

    Vai maz iespējams vēl precīzāk?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 19.01.2015. 02.51

    Varbūt pa ķemu, citādāk jau es varu atbildēt: pac muļkis

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 19.01.2015. 13.29

    …ln0….pārmaiņas pēc varētu atrauties no krievu saitu un preses lasīšanas, un izlasīt likumu par KNAB – tad nebūtu jābārstās ar savām muļķībām….

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 19.01.2015. 13.37

    Tas, ka “nacionalists” un vēl daudzu partiju izbijis biedrs Kiršteins uz ceļiem rāpoja pie Ušakova lūgt kādu amatu, un par NA plašo sadarbību ar saviem idejiskajiem brāļiem SC pret V, ir zināmi un banāli fakti.

    Bet, manuprāt, atstādināt Ušakovu VARAM vienkārši neriskē, baidoties no tā, ka Rīgā var sākties protesti un provokācijas, ko sarīkos SC un pats Ušakovs, iespējams, arī Krievijas specdienestu palīdzību, un tas draud izraisīt nestabilitāti valstī, Ušakovu daudzi krievvalodīgie un arī, diemžēl, daži latvieši dievina gandrīz vai, kā Putinu, viņš ir lumpeņu karalis, tur ir totāla “varas vertikāle” kurā iesaistīta arī krievu prese un, iespējams, arī pašvaldības policija, un ne tikai pašvaldības.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 19.01.2015. 09.06

    freimanis, džeris, var jau principa pēc rostinam likt mīnusus, bet vai citādi var izskaidrot kozļika bezdarbību 5 gadu garumā? Ja var, lūdzu izskaidrojiet!

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > dzeris49 19.01.2015. 02.14

    “Ja iekšlietu ministriju vada pārliecināts saskaņietis un kolorado lentenis, RD komuņagas, čekisti, staļinisti, rusisti, kleptokrāti, sātanisti un krievu armijnieki, ir nevainīgi ka Cēzara sievas. ”

    ===

    Aizmirsi iedzert zāles?

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 19.01.2015. 08.51

    dzeris49. Ja, protams, neskaita Jakobsona piekaušanu un iebiedēšanu pēc Ušakovam nepatīkamu ziņu publicēšanas.

    _________________

    Kas tad vajāja Jākobsonu? Vai tikai ne ekonomiskā policija? Kas to vada? /lasi Sprances rakstu/:):):)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > dzeris49 19.01.2015. 12.53

    …lai rakstītu absolūtas muļķības – jākļūst par NA biedriem un atbalstītājiem, jo tā ir NA firmas zīme?…

    …protams, var izliktie par aprobežotiem un mēģināt atbildību novirzīt no sevis uz citiem, taču….par pašvaldību vadītājiem un to darbu atbild VARAM…kāpēc tik liela pretimnākšana un aklums no VARAM ministru puses pret Ušakovu?…vai kāds no ministriem ir mēģinājis virzīt Saeimā jautājumu par Ušakova atcelšanu?….Ķekavas pagastveci varēja noņemt, vēl kādas lauku pašvaldības pr-tāju atcelt no amata arī varēja….Ušakovam tā grēku nasta krietni lielāka, taču VARAM kurli un mēmi…Cilinskis vēl paspēja Ušakovam apsolīt valsts dotāciju sabiedriskajam transportam, kuru tagad Ušakovs izmanto kā veidu – kūdīt sabiedrību pret valsti, kas nepildot savus solījumus…

    …lai gan – tas jau nav nekāds pārsteigums, NA vienmēr pret Ušakovu izturējusies ar pietāti un NA runasvīrs Iesalnieks SC slavējis, tāpat Baiba Broka draugu Ušakovu…Ušakovs spēj uzpirkt NA ar vienu piemiņas plāksni un amatiņu Kiršteinam – samierināšanās, klusējošs atbalsts un cīņa pret kopēju ienaidnieku – garantēta….

    ….piebilde: …RD vēlēšanās Nacionālā apvienība startēja ar lozungu “SPĒKS un TEIKŠANA” …. :)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > dzeris49 19.01.2015. 02.13

    “kas, šinī gadījumā, vairāk izskatās pēc “ušakovasargājošām””

    ===

    sk. Jākobsona gadījumu… Tiešām brīžam nav skaidrs, ko šamie sargā…

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

ierados 18.01.2015. 22.46

“Saskaņai” lojālo arodbiedrību …

Tas tā skaisti pateikts. Ilustrācijai pavērojat šo:

http://www.puaro.lv/media/uploads/news/1_20130604192520759.jpg

te daudz kas pastāstīts par līdzīgām arodbiedrībām.

+8
-1
Atbildēt

3

    kristaps_freimanis > ierados 19.01.2015. 02.12

    Zactly, ko dara ONAP?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > ierados 19.01.2015. 03.37

    >Ierados. Tā filma vispār ir izcili pamācoša – valsts iepirkumi lielu objektu būvniecībā, atkritumu apsaimniekošana, konkurentu iebiedēšana, uzņēmumu “maksātnespējas” organizēšana ir akurāt kā no Latvijas īstenības ņemti sižeti.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    not mii > ierados 19.01.2015. 02.19

    varbūt, ka tā lieta nav tik traka, un Ņils vienkārši vāc līdzekļus sankciju sistai Krievijai?

    Nekā priecīga jau nav, ka īres rēķini pieaug par to izrakstīšanas maksu – €11 mēnesī. Tāda mērena bezcerība – Vienotība šiverējas pa Valsts kasi, bet Ņils – pa Rīgas, un četri subjekti – divas pozīcijas un divas opzīcijas dzīvo vienotībā un saskaņā.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

Līga 19.01.2015. 14.59

Kāds ir tiesībsarga Jansona viedoklis par šo? Vai izvēli par stāšanos arodbiedrībā neaizsargā biedrošanās brīvība? Un, kā”sociālā bonusa” saņemšanai var izvirzīt pamatbrīvībai pretēju nosacījumu? Kā ar atšķirīgu attieksmi – divi sētnieki, veic vienus un tos pašus pienàkumus, bet sociālàs garantijas darba devējs nodrošina atšķirīgas, atsaucoties uz piederību nevalstiskai organizācijai? Un pat, ja polišu piešķiršanu darba devējs ir uzticējis trešajai personai (NVO), darba devējs joprojām ir atbildīgs par to, kā tas notiek (nosacījumiem).

+5
-1
Atbildēt

1

    v_rostins > Līga 19.01.2015. 15.05

    Līga

    Vai izvēli par stāšanos arodbiedrībā neaizsargā biedrošanās brīvība?

    ________________

    Par ko vispār bazars? Tikai Krievijā un vēl dažās fašistu pārvaldītās feodālās valstelēs un ko tiecās kremļa maukas, ZRP(v), darba devējs algo sev “arodbiedrību”.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu