Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Arheologi uzskata, ka Ēģiptē atraduši pasaulē senāko zināmo alus darītavu — tā izmantota pirms aptuveni 5000 gadiem. Senajā Abidosas nekropolē Nīlas krastā uz dienvidiem no Kairas atrakti vairāk nekā 300 māla kubuli, kas izmantoti graudu un ūdens karsēšanai, vienā piegājienā izgatavojot 22 000 litru alus. Foto — Scanpix

ASV Kongresa Senātā sestdien pietrūka balsu, lai bijušo prezidentu Donaldu Trampu notiesātu impīčmenta prāvā. Par Trampa notiesāšanu nobalsoja visi demokrāti un septiņi republikāņi, kopā 57, pret bija 43 republikāņi. Notiesājošam spriedumam ir vajadzīgas 67 balsis. Viņš bija apsūdzēts musināšanā uz dumpi, kas 6. janvārī beidzās ar Trampa atbalstītāju iebrukumu Kapitolijā un piecu cilvēku nāvi. Tramps apsveica Senāta lēmumu un impīčmenta prāvu nosauca par raganu medībām. Šī bija otrā reize gada laikā, kad Trampu attaisno impīčmenta prāvā.

ASV prezidents Džo Baidens atcēla bijušā prezidenta Donalda Trampa rīkojumu par mūra būvniecību uz Meksikas robežas. Turpmāk sienas būvniecībai netiks tērēti nodokļu maksātāju līdzekļi.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) un arī Austrālija apstiprināja Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmuma AstraZeneca izstrādāto Covid-19 vakcīnu. Pagājušajā nedēļā PVO paziņoja, ka ar AstraZeneca vakcīnu var vakcinēt 65 gadu vecumu pārsniegušus cilvēkus.

Pirmdien Lielbritānijā spēkā stājās 10 dienu stingra karantīna ieceļotājiem no 33 valstīm, kur strauji izplatās Covid-19. Par uzturēšanos karantīnā viesnīcā būs jāmaksā 1750 mārciņu (ap 2000 eiro).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu