Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Manam jaunākajam dēlam pēdējā laikā ir tāds teiciens, pa pusei joks, pa pusei nopūta. Ja notiek kaut kas slikts — liels vai mazs, personiskajā dzīvē vai pasaulē —, viņš zinoši pamāj ar galvu un saka: «Skaidrs. 2020. gads.»

Šis Ir Nauda numurs noslēdz skaudro 2020. gadu, kurš nesis milzum daudz nepatīkamu pārsteigumu, negaidītu pārbaudījumu un arī smagu pārdzīvojumu daudziem gan personiskajā, gan biznesa dzīvē.

Covid-19 pandēmija apstiprina mūžseno patiesību, ka nav cilvēces spēkos pilnībā pakļaut savai gribai pasauli. Taču jau senos laikos filozofi mācīja, un tagad to apstiprina arī jaunākie psiholoģijas pētījumi — lai gan nevaram kontrolēt, kas ar mums notiek, mēs varam iemācīties izvēlēties, kā uz šiem notikumiem reaģēt. Vai krist izmisumā vai meklēt risinājumu.

Šīs vecās, bet mūžam no jauna atgādināmās patiesības dēļ šķiet ļoti piemēroti, ka šī Ir Nauda numura vāka varonis ir Draugiem Group uzņēmuma Printful vadītājs Dāvis Siksnāns. Ne tik daudz tāpēc, ka šim e-komercijas milzim Covid-19 radītie ierobežojumi bijuši jaunu iespēju laiks, jo cilvēki šobrīd daudz vairāk iepērkas tiešsaistē. Tādi veiksmes stāsti Latvijā, Baltijā un pasaulē nav mazums, kā lasāms Sergeja Pavlova Baltijas biržu apskatā, — SAF Tehnika un Madara ir pieredzējuši apskaužamu vērtības pieaugumu šī gada laikā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu