Vienā autobusā • IR.lv

Vienā autobusā

Džo Baidens ar sievu Džillu un Kamala Harisa ar vīru Duglasu Emhofu pirmajā kopējā priekšvēlēšanu pasākumā 12. augustā, ievērojot fizisko distanci. Foto — Scanpix/LETA
Māris Diņģelis

Donalda Trampa ievēlēšana prezidenta amatā pirms četriem gadiem bija liels pārsteigums pasaulei. Vai tas atkārtosies? Līdz ASV prezidenta vēlēšanām atlikuši nepilni trīs mēneši, un Ir regulāri sekos notikumu attīstībai.

ASV viceprezidenta kandidāta meklēšana šovasar bija viena no lielākajām demokrātu partijas intrigām. Pragmatiski izvēloties Kamalu Harisu, Džo Baidens norijis pat personisku aizvainojumu

Tiešām viņa?! Kāda vilšanās! Manā tālrunī sāka birt īsziņas no amerikāņu draugiem, kad Džo Baidens 11. augusta pēcpusdienā ar atturīgu tvītu pavēstīja par savu viceprezidenta izvēli — tā ir Kamala Harisa. 

Es gan nezinu, uz kādu revolucionāru brīnumu viņi bija cerējuši, jo demokrāti šajā prezidenta vēlēšanu ciklā acīmredzami ir izvēlējušies mazāk riskanto vidusceļu. Šķiet, ka galvenā stratēģija ir pielabināties centriski noskaņotajiem svārstīgajiem vēlētājiem un tieši ar viņu palīdzību padzīt no Baltā nama Donaldu Trampu. Bet par radikālākām reformām varēs domāt kaut kad nākotnē.

Apmulsums tovakar valdīja arī konservatīvajā TV ziņu kanālā Fox News, ko var uzskatīt par Trampa trubadūru. Gan šī kanāla, gan citās studijās sēdošajiem komentētājiem patīk piekārt cilvēkiem dažādas birkas: slikts vai labs, kreisais vai labējais….

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu