Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Koalīcijas partiju vairākums pirmdien vienojās nogaidīt ar Rīgas domes atlaišanu un likumprojekta pieņemšanu Saeimā atlikt, līdz būs skaidrs, vai tiks rīkots referendums par izmaiņām likumā par pašvaldībām. Līdz 14. februārim notiks CVK organizēta parakstu vākšana par referenduma rīkošanu par izmaiņām likumā, kas ļautu ievēlēt Rīgas domi uz pieciem gadiem. Pašreizējā Rīgas domes sasaukuma atlaišanas gadījumā ārkārtas vēlēšanas varētu notikt aprīļa nogalē, pirmdien teica par pašvaldībām atbildīgais ministrs Juris Pūce (A / P). 

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) pagājušajā nedēļā atcēla viņa prombūtnes laikā izdoto rīkojumu, ar kuru par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītāju tika iecelts Emīls Jakrins. Uz amatu tikšot izsludināts konkurss. Jakrinu 23. decembrī amatā iecēla Burova vietniece Anna Vladova (S).

Par Rīgas Satiksmes valdes priekšsēdētāju iecēla līdzšinējo Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Džinetu Innusu. 30. decembrī padome apstiprināja RS jauno valdi, kurā bija arī Emīls Jakrins un Elīna Epalte-Drulle. Abi reputācijas risku dēļ bija izslēgti konkursa pirmajā kārtā, taču vēlāk šis lēmums tika pārskatīts. Neapmierinātību ar to izteicis gan pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), gan RS lielākais kreditors SEB banka. 

Ārlietu ministrijas ziņojumā par ārpolitiku 2020. gadā norādīts, ka Latvijai galvenie drošības izaicinājumi ir Krievijas militāro spēju nostiprināšanās un militāra rakstura provocējošas darbības. Ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) par nopietnākajiem uzskata hibrīddraudus. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu