Kurš nolaupīja papagaili? • IR.lv

Kurš nolaupīja papagaili?

4
Mārtiņš Zutis.

Mākslinieks Mārtiņš Zutis (27) nominēts Baltvilka balvai par bilžu grāmatu Nenotikušais atklājums. Viņš ir gan teksta, gan attēlu autors

Sniegotā ziemas rītā dabas pētnieks Kārlis Darviņš dodas no pastkastītes izņemt jauno žurnāla Dzīvnieku Mīti numuru un pagalmā pamana kāda vienkājaina radījuma pēdas. Mēģinot šo zvēru izsekot, viņš pārsteigts atklāj, ka pēdu skaits arvien pieaug. Pētnieka izprātoto vaininieku vidū ir mēnessērdzīgs papagailis, klibs suns, kaķis ar apaviem, vesela papagaiļu ģimene un pat astoņkājis, kurš nolaupījis mēnessērdzīgo papagaili. Kad viņš nonāk līdz desmitkājainam citplanētietim vai pieciem bandītiem, Kārlis sabīstas un aši mūk atpakaļ uz mājām, tā arī neatklājis, kas ir dīvainais radījums. Patiesība jānoskaidro bilžu grāmatas lasītājiem.

Par asprātīgo izdevniecības Liels un mazs izdoto bilžu skaitāmgrāmatu Nenotikušais atklājums tās autors mākslinieks Mārtiņš Zutis nominēts Starptautiskajai Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvai bērnu literatūrā un grāmatu mākslā, kura piektdien, 24.jūlijā, tiks pasniegta jau vienpadsmito reizi, kā arī Latvijas valsts mežu balvai Jaunaudze par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā. Ar šīs grāmatas ilustrācijām, dizaina un satura konceptu Mārtiņš pērn piedalījās arī pirmās Rīgas bilžu grāmatu kvadriennāles Attēlu stāsts konkursā un bija viens no māksliniekiem, kuru darbi tika iekļauti izstādē. Pārsvarā viņš darbojas komiksa žanrā, sadarbojas ar žurnālu Kuš! un publicējas komiksu antoloģijā š!.

Izrādās, ka Mārtiņam ir šis tas kopīgs ar dabas pētnieku Kārli, kurš rīta agrumā steidzas pēc mītiskajiem putniem veltītā žurnāla. Savulaik vairāk par bērniem paredzētajām grāmatām viņu interesēja enciklopēdijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu