Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Kenijas skrējēja Rita Jepto otro gadu pēc kārtas triumfēja slavenajā Bostonas maratonā, bet starp vīriešiem labākais bija mājinieks Mebs Keflezigi. Kenijas skrējējai šī bija trešā uzvara Bostonas maratonā, jo viņa ne tikai triumfēja pērn traģiskajās sacensībās, bet paveica to pašu arī 2006.gadā. 2013.gada 15.aprīlī pie Bostonas maratona finiša līnijas notika divi sprādzieni, kuros tika nogalināti trīs cilvēki un vēl 264 cilvēki ievainoti.

Nedēļas notikumi pasaulē


Lietuvas Seims pieņēmis likumu par eiro ieviešanu,
tādējādi nosakot juridisko pamatu valūtas maiņai. Ja jūnijā eirozonas finanšu ministri ieteiks un jaunais Eiropas Parlaments sniegs Lietuvai labvēlīgu atzinumu, galīgais ES Padomes lēmums par Lietuvas uzņemšanu eirozonā kļūs zināms 22.jūlijā. Uz visu nominālu monētām būs attēlots valsts ģerboņa simbols – baltais bruņinieks zirgā.

Lai Baltijas valstis aizsargātu no iespējamās Krievijas agresijas, NATO uz Baltijas jūru nosūtīs savus kuģus. Tiks paaugstināta arī NATO iznīcinātāju lidojumu intensitāte Baltijas gaisa telpā. Gaidāms, ka maijā notiks neliela mēroga militārās mācības Igaunijā un Polijā.

Lai arī Krievija, Ukraina, Eiropas Savienība (ES) un ASV sarunās Ženēvā panākušas vienošanos par «nelegālo bruņoto grupējumu» izformēšanu visos Ukrainas reģionos, nelikumīgi ieņemto ēku atdošanu un saspīlējuma mazināšanu Ukrainā, Ukrainas prokrieviskie separātisti nedomā pakļauties. Tāpēc Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs atzinis, ka Ženēvas lēmumam «ir pārvilkts krusts».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu