Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Ukaiņu feministu kustības Femen dalībnieces puskailas drosmīgi izgājušas mīnus 32 grādu salā demonstrācijā pie Krievijas dabasgāzes monopolista Gazprom galvenās ēkas. Viņas protestē pret «antiukrainas gāzes teroru», turot plakātus ar uzrakstiem «Gāzes raķete», «Smirdīgās gnīdas» un «Millers = Millers» (pielīdzinot Gazprom vadītāju Alekseju Milleru Hitlera līdzbiedram gestapovietim Heinriham Milleram).

Nedēļas notikumi pasaulē


Grieķijas parlaments svētdien atbalstīja starptautisko aizdevēju pieprasītos jaunos taupības pasākumus,
kuri nepieciešami, lai Grieķija saņemtu jaunu starptautisko aizdevumu 130 miljardu eiro apmērā un paglābtos no jau nākammēnes draudošā bankrota. Premjerministrs Luks Papadems pirms parlamenta balsojuma paziņoja, ka deputāti izdarīs svarīgāko izvēli «virzīties uz priekšu kopā ar Eiropu un vienoto valūtu». Attēlā: protestētāji aizdedzinājuši kinoteātri Attikon un vēl vismaz septiņas ēkas Atēnu centrā.

Reitingu aģentūra Moody’s pirmdien pazemināja deviņu Eiropas Savienības valstu kredītreitingus vai to prognozes. Itālijas, Spānijas un Portugāles reitingi un Francijas, Lielbritānijas un Austrijas reitingu prognozes pazeminātas, jo šīs valstis arvien vairāk ietekmējot eirozonas krīze. Šaubās par to, vai ES līderi darījuši pietiekami daudz ekonomikas un finanšu sektora krituma izbeigšanai, Moody′s arī pazemināja Slovēnijas, Slovākijas un Maltas reitingus.

Sīrija noraidījusi svētdien Arābu līgas ārlietu ministru sanāksmē Kairā pieņemto lēmumu atbalstīt Sīrijas opozīciju un plānu izveidot kopējus ANO un Arābu līgas miera uzturēšanas spēkus, kas tiktu nosūtīti uz Sīriju. Arābu līga 28.janvārī apturēja savas novērotāju misijas darbību Sīrijā. Kopš pagājušā gada marta notiekošajos protestos pret prezidenta Bašara al Asada režīmu gājuši bojā ap 6000 cilvēku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu