Ņemcova slepkavībā apsūdzētais neatzīst savu vainu (papild.) • IR.lv

Ņemcova slepkavībā apsūdzētais neatzīst savu vainu (papild.)

16
Zaurs Dadajevs Maskavas tiesā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Cilvēktiesību aizstāvji uzskata, ka viņš atzinies, jo spīdzināts

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavībā apsūdzētais Zaurs Dadajevs cilvēktiesību aizstāvjiem atzinies, ka aizturēšanas brīdī vainu uzņēmies, lai glābtu savu padoto, raksta portāls „Meduza”.

„Aizturēšanas brīdī es biju kopā ar savu biedru, manu bijušo padoto Ruslanu Jusupovu. Viņi teica, ja es atzīšos [politiķa slepkavībā], viņu atbrīvos. Es piekritu. Domāju, ka tādējādi viņu izglābšu un mani līdz Maskavai aizvedīs dzīvu. Citādi ar mani notiktu tas pats, kas ar Šabanovu,” paziņoja Dadajevs. Bislans Šabanovs, pēc oficiālās izmeklēšanas versijas, pats uzspridzinājās ar granātu, kad viņu gatavojās aizturēt par Ņemcova slepkavību.

Cilvēktiesību aizstāvji esot tikušies arī ar citiem Ņemcova slepkavības lietā aizturētajiem. Viņi visi paziņojuši, ka nav vainīgi, kā arī norādījuši, ka tikuši piekauti aizturēšanas brīdī un no viņiem pieprasīta atzīšanās slepkavībā. Visi aizdomās turētie norāda, ka Lefortovas cietumā jūtoties drošībā.

Kādreizējā Čečenijas policijas virsnieka Dadajeva atzīšanās līdzdalībā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavībā varētu būt panākta spīdzinot, trešdien pavēstījis Kremļa cilvēktiesību padomes pārstāvis Andrejs Babuškins.

“Ir iemesli, kuri lika mums domāt, ka Zaurs Dadajevs atzinās spīdzināšanas rezultātā,” norādīja Babuškins, piebilstot, ka redzējis vairākus ievainojumus uz galvenā aizdomās turētā ķermeņa, kad otrdien viņu apmeklējis Maskavas cietumā.

Kādreizējais Čečenijas policijas specvienības komandiera vietnieks svētdien tika apsūdzēts Kremļa kritiķa Ņemcova slepkavībā līdz ar Anzoru Gubaševu, kurš strādā privātā apsardzes kompānijā Maskavā. Abi tika apcietināti līdz ar trīs citiem aizdomās turētajiem.

Maskavas tiesā tika teikts, ka šie cilvēki aizturēti saskaņā ar Krievijas krimināllikuma pantu par slepkavības izdarīšanu finansiāla guvuma dēļ.

Tomēr Babuškins norādījis, ka Dadajevs atzinies piespiedu kārtā, pēc tam kad viņš pagājušajā nedēļā Ingušijā arestēts. Dadajevs apgalvojis, ka pavadījis divas dienas sasiets un ar maisu galvā. “Viņi visu laiku uz mani kliedza – tu nogalināji Ņemcovu, vai ne? Es teicu – nē,” Dadajeva teikto atstāstījis Babuškins.

Kā ziņots, Ņemcovs tika nogalināts 27.februāra vēlā vakarā netālu no Kremļa Maskavā. Nedēļu pēc slepkavības notika aizdomās turamo aresti. Patlaban arestēti ir pieci cilvēki, diviem no viņiem uzrādītas apsūdzības, tai skaitā Dadajevam. Pēc Maskavas tiesas sēdes tika ziņots, ka Dadajevs sniedzis atzīšanos.

(papildināta visa ziņa)

Komentāri (16)

ierados 11.03.2015. 09.38

” Latvijas sorozīdu un jeņķu pakaļas laizītāju…”
Kurmi, tu ar savu stulbumu diskreditē kantori, kas tev dod halucigēnus. Gaidi, kad atrausies ar lāpstu pa dullo no “īstajiem krievu patriotiem”. Ar tavu samtaino ādiņu troļļu brigadieris apvilks savu datorpeli.

+10
0
Atbildēt

0

lno 11.03.2015. 17.09

Dienas ziņa: “Новая газета” назвала имя вероятного организатора преступления. Издание утверждает, что это человек по имени Руслан, в звании майора, который имеет двух высокопоставленных родственников. Газета пишет, что ещё в середине прошлой недели президенту доложили об этом подозреваемом, а также об исполнителях, среди которых нет фамилии Заура Дадаева (официально он – главный фигурант дела). Какова судьба некоего Руслана и откуда у газеты сведения о его возможной причастности к преступлению, не уточняется. Официальных комментариев на этот счет не было. echo

P.S. Esot arī likvidējamo saraksts…

+3
0
Atbildēt

0

eltae 11.03.2015. 14.39

Loģiski, neviens no aizturētajiem čečeniem nebija pat tuvumā slepkavības vietai. Ja slepkavība nebūtu “drošibas” iestāžu sankcionēta,

tad slepkavas būtu “sašņorēti” divdesmīt minūšu laikā, kaut vai vadoties tikai pēc video rullīša – tik neintensīva autotransporta kustība uz šī

tilta retums, slepkavu automašīnai nebija nekādu iespēju nemanītai iekļūt Maskavā ierastastajā transporta plūsmā.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu