Domburs izvairīgs par saviem plāniem, bet LTV “brauc grāvī” • IR.lv

Domburs izvairīgs par saviem plāniem, bet LTV “brauc grāvī”

13
Jānis Domburs. Foto: Rūta Kalmuka, F64
Vita Bērziņa

Joprojām neskaidrs TV raidījuma “Kas notiek Latvijā?” liktenis, tikmēr TV3 piedāvā jaunu programmu

LTV ēterā vismaz līdz novembrim nebūs žurnālista Jāņa Dombura ar raidījumu “Kas notiek Latvijā?”, jo nav skaidrs, vai LTV ar viņu sadarbosies. Pazīstamais žurnālists izvairīgi atbildēja arī uz Ir.lv jautājumu par runām, ka viņš varētu vadīt TV3 diskusiju raidījumu.

“Tikmēr, kamēr šāda informācija nav publiski pausta ne no manas, ne no TV3 puses, var pieņemt, ka šāda sadarbība nenotiks. Ja šādi plāni apstiprināsies, tie tiks darīti zināmi plašākai publikai, bet šobrīd komentāru man par to nav,” Ir.lv vaicājot, vai ir tiesa, ka Domburs varētu piedalīties TV3 priekšvēlēšanu debašu raidījumā, izvairīgi atbildēja žurnālists.

Arī TV3 pārstāve Marta Zandersone Ir.lv teica, ka patlaban nekādu plānu par Dombura pievienošanos TV3 komandai neesot.

Priekšvēlēšanu debašu raidījumā “Pēdējais vārds”, kas TV3 startēs 11.septembrī, raidījuma vadītāji būs Ilze Jaunalksne un Jānis Krēvics, kuriem reizēm pievienošoties žurnālisti Odita Kreinberga un Sandijs Semjonovs, teica Zandersone.

Ir.lv taujāts, vai Domburs varētu darboties citos TV kanālos līdzīgos raidījumu formātos kā LTV “Kas notiek Latvijā?”, žurnālists bija skeptisks: “Šaubos, vai komerciālai televīzijai ir pietiekama kapacitāte, lai spētu organizēt pietiekami kvalitatīvu, politisku raidījumu, kas interesētu plašākai auditorijai. Tam jābūt sabiedriskās televīzijas darbam.”

Tomēr par Dombura iespējām strādāt LTV joprojām ir prerunīga informācija.

Edgars Kots, LTV valdes loceklis, ziņu aģentūrai LETA teicis, ka sarunas ar Domburu nonākušas strupceļā, jo žurnālists paziņojis, ka tāda formāta raidījumu kā “Kas notiek Latvijā?” vairs neveidos. Tādēļ Kots uzdevis LTV1 direktorei Baibai Šmitei izstrādāt priekšlikumus jauna veida raidījumam, ko piedāvāt Domburam.

Taču Domburs atbildējis, ka viņam jauni priekšlikumi neesot piedāvāti.

Biznesa portālam Nozare.lv Domburs teicis, ka nekad neesot apgalvojis, ka nevēlas veidot “Kas notiek Latvijā?”, un piebildis, ka Kots ir “ilggadīgs melis”.

“Esmu jau pieradis pie Kota melošanas. Tieši tādēļ visu saraksti ar LTV publiskoju raidījuma “Kas notiek Latvijā?” mājaslapā, bet nekāda cita veida sarunas vai piedāvājumi kopš jūlija beigām no LTV nav bijuši. Kādēļ Kots to dara, lai paliek uz viņa sirdsapziņas,” sacīja Domburs.

Domburs arī teica, ka patlaban sabiedriskajai televīzijai pietrūkst skaidru kvalitatīvo kritēriju. “Televīzijai nav skaidrs, vai tas sabiedriskais pasūtījums, kas tiek radīts, ir sabiedrībai vajadzīgs. Savukārt, ja skatītājs būs degradēts, man tas nebūs interesanti. Lai man piedod žurnālisti televīzijā, bet LTV programmā tiek trallināti vieni un tie paši cilvēki, saražots bezgalīgi daudz dažādu raidījumu, un to vadītāji paši nesaprot, par ko tas ir. Tas kuģis brauc grāvī,” uzskata žurnālists.

LTV1 direktore Šmite teikusi – ne raidījums “Kas notiek Latvijā?”, ne cita veida pārraide ar Dombura piedalīšanos patlaban nav plānota līdz pat novembrim.

Septembrī trešdienu vakaros LTV1 būs skatāmas priekšvēlēšanu debates “Izvēlies nākotni!”, bet 28.septembrī sāksies izglītojoši izklaidējošs televīzijas šovs “Es varu būt premjerministrs”, skaidro Šmite.

Savukārt TV3 ēterā 11.septembrī būs premjera amata kandidātu diskusijas raidījums “Pēdējais vārds”, kurā piedalīsies Valdis Dombrovskis (Vienotība), Aivars Lembergs (ZZS), Edmunds Sprūdžs (Zatlera Reformu partija), Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) un Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība).

 

Komentāri (13)

Eliks 02.09.2011. 14.25

Kotam nav nekādas sapratnes par sabiedriskās TV misiju un uzdevumiem. 100.panta vietā ar lielu pompu tika piedāvāta ziepene “Būt mīlētai”, tagad Dombura analītiskā “Kas notiek Latvijā?” vietā – izklaidējošs šovs /lai arī ar sabiedrisku nokrāsu, bet tomēr tikai šovs/. Atliek vēl “Skata no malas” vietā ielikt kādu tingel-tangeli, un LTV no sabiedriskās TV vairs nav ne smakas. Kulināra Zariņa “Jauna nedēļa” zemās kvalitātes dēļ diemžēl neskaitās. Arī “Panorāma” savas agrākās kvalitātes vairs nesasniedz, un daudzi ir pārgājuši uz TV3 ziņām. Saldi savā krēslā guļ NEPLP ar Kleckinu galvenajā beņķī un izliekas šo visu bardaku nemanām. Pa to laiku LTV reitings sasniedzis viszemākos punktus tās pastāvēšanas vēsturē. Šķiet, ka varam to bodīti /un tā ir bodīte!/ slēgt.

+18
0
Atbildēt

1

Ligiña Doniña 02.09.2011. 14.43

Ja pirms Panorāmas, kas ir LTV seja, gozējas Ventspils logo, vai vēl kādam ir kādi jautājumi par to, kas notiek ar LTV?
Domburs ir bijis visneērtākais žurnālists politiķiem, kāds var būt. Un patiesībā, vienīgais potenciālo kolēģu pulciņš izskatās, ka varētu būt Semjonovs, Jaunalksne, Kreinberga un pārējie no TV3. Vai nav ironiski ,ka komerctelevīzijai jāpilda sabiedriskās TV funkcijas….?

+11
0
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 02.09.2011. 14.41

Tik tiešām mūsu maksātie nodokļi caur šo sabiedrisko tv faktiski tiek nekaunīgi izniekoti. LTV pārvēršas par LNT atdarinātāju visādos tingeltangelos, tikai ar zemāku kvalitāti. Es tur skatos tikai ziņas un laika ziņas un arī tikai tāpēc ka gadiem tā ir pierasts. Ir skaidrs ka ari te ir iestiepusies naudasmaisu korumpētā roka un SC fanātiķu naids pret visu latvisko. Ir jātriec prom no turienes gan Kleckins, gan Kots un vēl daži, bet jāatbrīvo ceļš tiem kuri grib un var pildīt sabiedriskā TV darbus.

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu