Slimnīcu parādi jau sasniedz 11 miljonus • IR.lv

Slimnīcu parādi jau sasniedz 11 miljonus

10
Gatis Diezinš, LETA

Vislielākais pārtēriņš – Alūksnes slimnīcā, tur ārstēts piecas reizes vairāk pacientu, nekā plānots

Valsts parāds slimnīcām par to sniegtajiem pakalpojumiem gada pirmajā ceturksnī sasniedzis jau gandrīz 11,8 miljonus latu, ziņo BNS.

Veselības norēķinu centra apkopotie dati par slimnīcu tēriņiem liecina, ka slimnīcām piešķirtais finansējums gada pirmajos trīs mēnešos ir pārtērēts jau par 54,7% un piešķirto 24,06 miljonu vietā iztērēti jau 33,3 miljoni.

Vislielākais līdzekļu pārtēriņš veidojies Alūksnes slimnīcā, kas tai pieejamo ceturkšņa finansējumu pārsniegusi par 417,8%. Slimnīcā gada pirmajos trīs mēnešos ārstēts piecas reizes vairāk pacientu, nekā plānots, kopumā ārstniecības pakalpojumus sniedzot 720 pacientiem. Saskaņā ar Veselības ministrijas aplēsēm slimnīcai gadā bija jāapkalpo 548 pacienti.

Lieli parādi izveidojušies arī Krāslavas un Tukuma slimnīcām.

Komentāri (10)

janisholsteins 19.04.2010. 17.31

beidzot ir laiks ļaut tām slimnīcām nobankrotēt. tad to īpašnieki – pašvaldības – sāks nopietnāk uztvert finanšu saistības un optimizēt izmaksas, pakalpojumu apjomu, un beigās – paši apvienot slimnīcas. Citādi šī sistēma ar vārgo slimnīcu bail-outiem ir nepārtraukts moral hazard. pietiek!

+3
0
Atbildēt

0

austrisv 19.04.2010. 18.57

Es arī nesaprotu, kā var pārtērēt līdzekļus, bet tas jau iespējams tikai pie pilnas valsts bļodas. Tā iesākuši un tik tērē un tērē ar katru gadu vairāk.
VK ir jāizpēta kā tad ir tērēti un kam tērēti šie milzīgie papildus tēriņi. Sudraba lai iet revīzijā! Te viņa varēs saskatīt tērēšanai ir vai nav mērķis?

+1
0
Atbildēt

0

Ludmila 19.04.2010. 18.34

Atliek tik pievienoties Kasparam.

Tagad lauku slimnīcas speciāli max piesaista cik vien var vairāk pacentus ,ar domu skat kādi mēs vajadzīgi neaizvietojami .

Vispār būs intresanti , dažas reģiona slimnīcas stingri pieturas pie iepriekš esošajām atrunām par finansu teriņu un nepārsniedz to , bet šeit minētie tik gāzē ……UN GALVENAIS vai tām kuras pārtērēja iedos naudu un kā jutīsies tās kuras visu ievēroja

+1
0
Atbildēt

1

    girts_gansons > Ludmila 19.04.2010. 19.09

    Domājat ka slimnīcas “ārstē” veselus cilvēkus lai būtu darbs? Tad to vajag pierādīt. Kā drīkst ieplānot slimniekam Alūksnē ārstēšanai naudu Liepājā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu