Kad vērām durvis, cilvēki jau stāvēja ārā un gaidīja. Nāca un nāca. Domāju: vai tiešām Vaivaros tik daudz cilvēku dzīvo? Tā pirmo darbadienu, 18. janvāri, atceras Stacija Vaivari Pizza saimnieks Kārlis Leitis. Restaurētā bijusī dzelzceļa stacijas ēka piecus gadus pēc perona modernizācijas stāvēja tukša. Kārlis iespēju darboties arhitektūras piemineklī ieguvis Latvijas Dzelzceļa rīkotajā nomas tiesību izsolē. «Nomaļa vieta, ūdens nebija pievilkts, paši dabūjām to ierīkot. Bet es ticēju idejai. Kāpēc nomāt «tikai telpas», ja var dabūt vietu ar stāstu, ap kuru būvēt kafejnīcas identitāti?»
Kārlis un Anete, Vaivaru picu cepēji
Pirmajās divās darbadienās Kārlis Leitis (25) un Anete Siņavska (24) Stacija Vaivari Pizza pārdeva pa 45 picām. Tad izbeidzās mīklas sagataves. Nākamajās divās dienās pie pircējiem devās 2x80. «Domājām, ka pirmajā mēnesī tiksim galā divatā. Bet jau pirmajā dienā zvanījām pazīstamam džekam: «Klau, mēs varētu tev darbiņu piedāvāt!»»
Foto — Lauris Aizupietis
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.