Meža vistas karbonādes un maizeskoka plovs — meklējam neparastas gaļas ēdienu alternatīvas vasaras mielastiem
Kreptīgs. Tā ir sajūta, ko meklēt maltītē, kad izsalkums nomācis prātu un gribas kārtīgi paēst. Līdzīgu sajūtu raksturo no japāņu valodas aizgūtais vārds «umami», ko lieto par vienu no piecām pamatgaršām — sāļumu, kas tomēr vienlaikus ietver arī sāta sajūtas rašanos. «To ir ļoti grūti raksturot,» atzīst Marta Turkopule, nevalstiskās organizācijas AUGam pārstāve. Viņi velta savu laiku un enerģiju, lai popularizētu augu valsts uzturu un parādītu, ka ēst vegāniski var būt ne tikai veselīgi, bet arī garšīgi.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.