Ierodoties ar paša sietu siera rituli, to pamanīs un novērtēs visi
Pagaršot un salīdzināt uz svētku galda sarindotos sierus — kurš stingrāks, irdenāks vai zeltaināks — ir viens no Līgo vakara prieciņiem. Katrai saimniecei ir savi mazie noslēpumi — cik olu vai sviesta pielikts, cik ilgi karsēts. Lai arī Jāņu siera receptes būtība gadu gaitā nav ļoti mainījusies, sīkas nianses tomēr ir. Esam izskatījuši dažādu laiku Latvijas pavārgrāmatas un izrakstījuši dažas receptes. Varbūt kāda noder arī jums! Atcerieties — uzcienāt līgotājus ar paštaisītu sieru ir ļoti stilīgi!
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.