LNT diskusijās rakstīs tautas deklarāciju • IR.lv

LNT diskusijās rakstīs tautas deklarāciju

58
Elmārs Rudzītis, F64

Ēķis ar pasūtījuma politiķiem gatavošanu popularizēs kustību "Par labu Latviju''

Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) ēterā plkst.21 no pirmdienas, 31.maija, nedēļas garumā ritēs diskusiju raidījumu cikls – tautas deklarācijas rakstīšana, intervijā "Latvijas Avīzei" paziņojis LNT ģenerāldirektors, tautas kustības "Par labu Latviju" (PLL) padomes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis.</p>

Ar šo iniciatīvu cilvēkiem tikšot dota plaša iespēja paust viedokli, kādu viņi grib redzēt Latviju, apgalvo digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētais medija vadītājs. Piemēru LNT vadītājs noskatījis Somijas konstitūcijā. ''Somiem vispirms ir apstiprināts, ka Somija ir nedalāma valsts, bet tūlīt pēc tam seko Somijas pilsoņu tiesības, kāpēc somi te dzīvo un ko grib. Tālāk runāts par parlamentu. Mums lietu kārtība nolikta otrādi," skaidro LNT ģenerāldirektors.

Viņš norāda, ka Latvijas Satversmē vispirms ir Latvija, bet gandrīz vai kā totalitārā valstī tālākos pantos viscaur runāts par valsts iekārtu – par prezidentu, par Saeimu, par valdību, un tikai pašā Satversmes galā 89.pantā ieliktas arī pilsoņa un cilvēka tiesības. "Varbūt tāpēc nav jābrīnās, ka Saeima, kam neuzticas 93% pilsoņu, dzīvo itin kā savu dzīvi, bet pārējā valsts – savējo. Tāpēc uzskatu, ka amatā man jācenšas izskaidrot, ka tautai ne tikai reizi četros gados ir ietekme ar savu balsi, bet tā var "pasūtīt mūziku", kas deputātiem jāizpilda. Mūsu apvienībā skaidri un nepārprotami deklarēsim, ko gribam no politikas," stāsta Ēķis.

Viens no Ēķa kā PLL padomes priekšsēdētāja uzdevumiem ir darīt kustību populārāku, viņš saka, vairākkārt uzsverot – kad pieņēmis amatu, uzreiz noraidījis to, ka PLL" ir tikai uzņēmēju kustība. ''Tā ir tautas kustība. Pasaule nesastāv no viena uzņēmēja un pārējiem, bet darbam vajadzīgi uzņēmēji, bet tiem, lai ko paveiktu, – strādnieki un priekšstrādnieki. Savās tiesībās viņi ir vienādi, bet uzņēmējs balvots ar lielāku algu par to, ka bijis uzņēmīgāks, ka gājis uz risku," skaidro līderis.

Kā ziņots, Ēķis amatā nepilnu mēnesi pēc PLL dibināšanas aizstāja sākotnēji ievēlēto Gunti Belēviču, kuram organizāciju nācās atstāt pēc pārāk liberāliem izteikumiem par vienādi labvēlīgu attieksmi pret visiem cilvēkiem, arī gejiem, visticamāk, ar LPP/LC vadoņa Aināra Šlesera norādi. Jau vēstīts, ka PLL plāno 10.Saeimas vēlēšanās startēt kopā ar Tautas partijas līdera Andra Šķēles un Šlesera apvienoto sarakstu.

Komentāri (58)

Elīna Barkovska 29.05.2010. 09.38

Lūk cinisma kalngals!!! Kāpēc šīs kustības biedriem ir miljoniem kredītsaistību!? Un kāpēc tieši tagad ir atcerējušies par tautu un Satversmi?:)
Ēķis varēja labāk pastāstīt ko viņa krusttēvi AŠ2 ir spējīgi izdarīt savādāk, kā darījuši līdz šim atrodoties pie varas un turot visus pirkstus uz valsts artērijas?!:)

+39
0
Atbildēt

1

    una97 > Elīna Barkovska 29.05.2010. 09.49

    Bet viss interesantākais ir tas, ka visu laiku cilvēki gaida un cer, ka politiķi darīs viņu labā kaut ko… Es uzskatu, ka nav ko gaidīt, jo tā izvēršas par latviešu nacionālo slimību, kura saucās – “Dariet visu manā vietā, es paskatīšos kā Jums sanāks”, ir pašiem jārīkojas, vairs nav padomju laiki, kur valsts pat cilvēka vietā uz tualeti gāja. Un tie “krusttēvi” to arī dara, strādā savā labā (protams tādā līmeni tādu darbošanos es neatbalstu) http://ieteikumi.lv/

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 29.05.2010. 09.46

Jā, nekaunības tiem sašmucētajiem no tā sauktās, Labās Latvijas, nav!
Rakstīs pasūtījumu! Kādas šausmas!
Manispēc viņi var rakstīt cik grib un ķerties kā slīcēji pie salmiņa, bet tā viņu kustība nu nepavisam nav ne par kādu labu Latviju. grib iesmērēt sūdu par pīrādzīņu tautas naivajai daļai! Baros atkal ar solījumiem un saldām runām!

+25
-2
Atbildēt

4

    astra_ozo > austrisv 29.05.2010. 11.59

    Abet, nu ne jau mums kaut ko cer iesmērēt.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 29.05.2010. 14.56

    Lama, Tu esi super! Vienmēr Tev izdodas trāpīt kā naglai uz galvas!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Viesulis > austrisv 29.05.2010. 10.05

    ō, cienījamā Bet, vai nu gluži nekaunība būtu tā, kā LabLV pietrūktu?
    Manuprāt, tā ir vienīgā “kvalitāte”, kuru šī grupa varētu eksportēt biklākām oligarhu grupām ārvalstīs, tā izdarot ko tiešām nepieciešamu valstij – sekmīgi līdzsvarojot tās importa pārsvaru pār eksportu.

    Jā, protams, arī bez tā tendencioza medija šefam atklāti pozicionējot sevi politikā, bija gaidāms, ka sāksies vulgārs politisks šovs ar smagnēju demokrātijas viltojuma un viedokļu “vadības” elementu.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > austrisv 29.05.2010. 10.26

    Rakstīs pasūtījumu! Kādas šausmas!”

    Kāpēc tad šausmas?
    Viņi rakstis, mēs pasūtīsim. Viņus.

    Galvenais, lai mēs savu darba daļu paveicam perfekti.

    +18
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 29.05.2010. 09.44

Vai tiešām likumdošanas ietvaros nav regulēts, ka medijs nevar piederēt konkrētai partijai?

+22
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu