Žurnāls: Kāpēc valsts miljoniem vērtos līgumus ar autobusu parku nevar lauzt? • IR.lv

Žurnāls: Kāpēc valsts miljoniem vērtos līgumus ar autobusu parku nevar lauzt?

2
Šoferu pikets Liepājā 2018. gada augustā. Nākamā gada pavasarī viņi bija gatavi arī streikot, taču tiesa arodbiedrības pieteikumu atzina par nelikumīgu. Galvenās streika prasības bija lielāka alga un sabalansēts darba grafiks. Foto — Egons Zīverts

Šlesera un Šķēles ģimenēm pastarpināti piederošais Liepājas Autobusu parks ilgstoši atceļ reisus Liepājas, Ogres un Rīgas apkārtnē. Konkurences padome konstatējusi aizliegtu vienošanos ar vēl diviem pasažieru pārvadātājiem, bet valsts noslēgto līgumu tāpēc nevar lauzt. Kāpēc tā notiek, kas vainas Liepājas Autobusu parkam, žurnālā Ir pēta Ilze Šķietniece.

Pasažieru pārvadājumus Ogres maršrutos nodrošina Liepājas Autobusu parks (LAP). Pēdējo mēnešu laikā pārvadātāja mājaslapā un Facebook kontā ik dienu parādās ieraksti par atceltiem reisiem. Pasažieri ir neapmierināti, jo uz sabiedrisko transportu vairs nevar paļauties, bet valsts instances plāta rokas.

Autotransporta direkcijas dati rāda, ka pērn pusgada laikā Ogres un Aizkraukles maršrutu tīklā LAP nav veicis 577 reisus. Uzņēmums šajā reģionā pasažieru pārvadājumu sāka tikai pagājušā gada jūlijā. Šogad rādītāji ir salīdzinoši labāki — deviņu mēnešu laikā nav veikti 74 reisi. Taču skaitļi būtiski pasliktinājušies pierīgā.

Uz desmit gadiem noslēgtie līgumi ir valstij neizdevīgi, atzīst jaunais satiksmes ministrs Kaspars Briškens (Progresīvie). Taču līgumus nav tik viegli lauzt — pietiekams arguments nav pat Konkurences padomes lēmums, ka LAP ar vēl diviem uzņēmumiem slēdzis aizliegtu vienošanos, 2019. gadā startējot Autotransporta direkcijas iepirkumu konkursā.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (2)

kolpants 01.11.2023. 14.41

Казалось бы, что проще-взять подписанный договор, посмотреть, чьи там подписи, кто готовил (в госдокументации всегда есть автор), вызвать на ковер-вот они, виноватые.
Отмазки “подписал не глядя” не катят – за подписание человек получает зарплату.

Но вот же парадокс-все подобные дела заканчиваются пшиком “невозможно установить виновников”. Вот же парадокс! Вот в случае оккупации понятно, что не может быть оккупация без оккупантов. А вот в случае подписания договоров бывает: договор есть, а кто подписал-нет…

0
0
Atbildēt

0

Uldis.M42 19.10.2023. 20.01

Valsts varētu atcelt visus neizdevīgos līgumus un to beneficiārus un līgumu slēdzējus par korupciju sapūdēt cietumā, tikai diemžēl visu to, kuri varētu pieņemt valsti glābjošus lēmumus, olas glabājas depozītā krievijas FSB lombarda seifā. Ņemot vērā spēku samērus Saeimā pēc 8. jūlija balsojuma, kad ZZS pievienojās Vienotības/Progresīvo pederastijas – pedofīlijas lobijam, jāpiekrīt vien Sprūda draudiem, ka latviešiem “jāgatavojas arī sliktākajiem scenārijiem”, es pat teiktu, vissliktākiem.
Tas gan bija teikts par valsts aizsardzību. Ja paklausās rakstnieka, scenārista un politikas pētnieka Leona Vainsteina https://www.youtube.com/@LeonWeinsteinUS blogus par zagšanu, korupciju un nodevību Ukrainas, kura pēc 2014. gada ir nopietni patīrījusi savus bruņotos spēkus no krievu militāristiem, armijā, tad ko darīt Latvijai, kuras NBS pilnībā nodoti krievu pārziņā, kur par aizsardzības ministriem bijuši tādi mūdži, kā Pabriks un Vējonis?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu