Pasaulē aizvien lielāku popularitāti gūst amatšokolāde jeb Bean-to-Bar koncepts kakao kāruma gatavošanā
Aveņu drumslas, apelsīnmiziņas sprogas un čili adatiņas. Šokolādes gatavošana jau gadsimtiem ilgi bijis lidlauks konditoru izdomai. Tomēr amatšokolādes gatavotāji tronī atkal iesēdinājuši pašu kakao pupiņu. Šī šokolādes gatavošanas veida būtiskākā iezīme — ceļš no kakao pupiņas līdz gatavajai šokolādes tāfelītei ir saīsināts, cik vien iespējams, turklāt ražotājs pārzina un kontrolē visus tā posmus. Tādējādi arī pircējs var izvērtēt ne tikai kāruma garšas īpašības, bet arī būt drošs par tā izcelsmi un ražošanas ētiskajiem aspektiem.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.