Un izlido putniņš! • IR.lv

Un izlido putniņš!

Baiba Tetere. Foto –Reinis Hofmanis
Ieva Puķe

Latvijas Fotogrāfijas muzeju pirmo mēnesi vada fotovēsturniece Baiba Tetere, atgriezusies pēc doktorantūras studijām Greifsvaldes universitātē Vācijā. «Ir jāstrādā pie pārvākšanās projekta uz jaunām un mūsdienu muzeja prasībām atbilstošām telpām»

Latvijas Fotogrāfijas muzeja (LFM) mājaslapā, kamēr iestādes durvis apmeklētājiem slēgtas, vīd aicinājums izmantot šajā vietnē atrodamos digitālos resursus, taču Baibai Teterei ārkārtas brīvdienu nav. Viņa muzejā sākusi strādāt tikai 4. oktobrī, baltie plaukti aiz rakstāmgalda vēl tukši. «Lasot Ir interviju ar Medicīnas vēstures muzeja jauno direktoru Kasparu Vanagu, atpazinu savu pirmo nedēļu — arī es patīrīju kabinetu. Muzeju telpu lāsts: mantas uzkrājas,» iesaucas Baiba.
Lūdz neuzrunāt sevi par direktori — LFM ir Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja filiāle, tāpēc pirmā persona oficiālos dokumentos apzīmējama kā vadītāja. Taču arī «mā­tesorganizācijā» tikko noslēdzies konkurss uz direktora posteni, tajā uzvarēja Olaines Vēstures un mākslas muzeja līdzšinējā direktore Liene Johansone. Jaunu priekšnieku turklāt meklē Latvijas Kara muzejs. Vai ieplūdīs svaigs gaiss samērā konservatīvajās valsts muzeju aprindās?

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu