Četras kompānijas, četras dažādas maltītes • IR.lv

Četras kompānijas, četras dažādas maltītes

Absolvējis Rīgas Restorānu servisa skolu, sešus gadus strādājis par pavāru Rīgā, pavisam nesen vēl darbojies japāņu restorānā Berlīnē, bet Covid-19 krīzes laikā atgriezies mājās. Aizraujas ar riteņbraukšanu, makšķerēšanu, patīk gatavot brīvā dabā. Foto no privātā arhīva
Gustavs Zelmenis


Ar draugiem pie ugunskura

Cilvēkiem patīk izbraukumos cept gaļu, iemalkot alu, risināt sarunas. Viena no manām mīļākajām cūkgaļas šašlika receptēm ir šāda: kilogramam tirgū pirktas kakla karbonādes pievieno korķīti etiķa, karoti kumīna sēklu, sauju sakapāta svaiga koriandra (kinzas) un pētersīļu, vienu sagrieztu sīpolu, trīs ķiploka daiviņas, ēdamkaroti sāls, šķipsniņu cukura un piparus. Vēl nedaudz eļļas. Visu ar rokām un mīlestību kārtīgi samasējam gaļiņā. Cept var jau pēc pusstundas, bet labāk ļaut gaļai marinēties divas stundas. 

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu