Kur Eiropā pasniedz labu kafiju
Kafija ir mana ikdiena jau septiņus gadus. Savas gaitas sāku Rīgā, pie specialty coffee pionieriem kafejnīcā MiiT. Tāda kafija, kādu mēs piedāvājām, proti, espreso un melna filtra kafija, toreiz rīdziniekiem bija kas svešs. Ceļojot uz kafijas industrijas pasākumiem, iepazinu, kādu kafiju pasniedz citviet. Ar laiku guvu pārliecību, ka būt aiz kafijas automāta un gatavot kafiju ir tas, ko vēlos darīt. Taču industrijai ir arī ēnas puse — nereti kafijas audzētāji par grūto darbu saņem niecīgu atlīdzību. Tāpēc viņi mēdz pievērsties citiem augiem, kuru audzēšana neprasa tik daudz pūļu un par kuriem maksā vairāk. Sapratu, ka vēlos kaut ko darīt lietas labā. Tad mans ceļš krustojās ar Dānijas kafijas grauzdētavu Coffee Collective, kas rūpējas, lai audzētāji, no kuriem viņi iepērk produkciju, par to saņemtu arī pienācīgu atalgojumu. Nu jau divarpus gadus es vadu vienu no Coffee Collective kafejnīcām Kopenhāgenā un mācu jaunos kafijas bārmeņus.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.