Zaļie īkšķīši • IR.lv

Zaļie īkšķīši

Laura Ziemele pie savām trim dobēm 1 Vasarās šūpuļtīkls ir Lauras «darba kabinets» 2 Lauras dārzā šopavasar iestādītās vasaras dālijas 3 Akmeņsēkles ar pirkstiņziedlapiņām 4, 5 Katru pavasari Ieva Reinholde izmēģina jaunas sēklas 6 Drošāk audzēt jau gatavus stādus, jo skaidrs, ka augs būs dzīvelīgs 7 Dārziņš mājas otrajā stāvā nav ar sauli lutināts, bet stādi aug sparīgi. Foto — Reinis Inkēns
Marija Leskavniece

Vēlme kaut ko izaudzēt pašam nezūd, arī dzīvojot uz bruģa. Aizvien vairāk ļaužu iekšpagalmu reizēm skopajā saulītē, nebaidoties ne no sētu runčiem, ne pa mazdārziņiem klejojošajiem garnadžiem, kopj savas dobes arī galvaspilsētā. Kādi pilsētas dārziņi no svešām acīm paslēpti Rīgā?

Kāpēc vieniem atliek tikai kaut ko iebakstīt podā, un pēc neilga laika tur jau zaļo kupli laksti, bet citiem milzu pūles prasa pat bazilika kautrīgo divlapu stādiņu izvilināšana no zemes? Vai slavenie dārznieku zaļie īkšķīši ir mīts vai balta patiesība, un kaut ko kārtīgu izaudzēt izdosies tikai tiem, kuri dārzkopībā iesvaidīti nebeidzamās biešu un kartupeļu vagās jau agrā bērnībā?

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu