Bulduros dzimušais Lauris Aleksejevs izmeta loku pa pasauli un izmēģināja dažādas profesijas, taču pirms 10 gadiem atgriezās Jūrmalā kā restorāna 36. līnija šefpavārs
Tepat noķertas. Redzi, te laiva stāv! Restorāna apsargam ir zvejas licence, Lauris Aleksejevs rāda ārā pa logu, kur Lielupē jūras malā vēl vīd balti ledus krāvumi. Stintes, mazas zivtiņas, kas izķidātas smaržo pēc svaiga gurķa, pie restorāna 36. līnija klientiem nonāk, ceptas dzidrinātā sviestā ar dillēm. Piekrastē tās parādījušās pirms diviem mēnešiem, sezona drīz beigšoties. Šefpavārs turpinās meklēt, ko vēl spēj piedāvāt jūra, līcī ietekošās upes un Latvijas ezeri. «Šad tad kāda bute gadās. Visu veidu saldūdens zivis: zandarti, lielie asari. Ja ir līdakas, tad gatavojam kotletes, ja ķīši trāpās — garšīgu buljonu,» viņš stāsta.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.