Krievijā Saharova centrs pasludināts par "ārvalstu aģentu" • IR.lv

Krievijā Saharova centrs pasludināts par “ārvalstu aģentu”

22
Piemineklis Andrejam Saharovam Ņižņijnovgorodā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Šobrīd “ārvalstu aģentu” reģistrā Krievijā iekļautas jau 23 sabiedriskās organizācijas

Krievijas Tieslietu ministrija “ārvalstu aģentu” reģistrā iekļāvusi vēl trīs reģionālās sabiedriskās organizācijas, arī Akadēmiķa Saharova mantojuma saglabāšanas sabiedrisko centru (Saharova centru), liecina ministrijas mājas lapā publicētā informācija.

Reģistrā iekļauts arī Kaļiņingradas Cilvēktiesību centrs un Krasnodaras novada augstskolu absolventu sabiedriskā organizācija, raksta LETA/Grani.ru.

Tieslietu ministrija iepriekš esot veikusi Saharova centra neplānotu pārbaudi, reaģējot uz kāda “pilsoņa paziņojumu, kurš aizliedzis izplatīt savus personas datus”.

Kā paskaidroja Saharova centrā, “pēdējo gadu gaitā organizācijas darbības sfēra un raksturs palikuši nemainīgi. Bet šodien mūsu valstī ir jābūt gataviem uz visiem negaidītiem pavērsieniem”.

“Mēs, dabīgi, pārbaudītājiem no jauna sniegsim visus nepieciešamos dokumentus, kaut arī cieši esam pārliecināti, ka sabiedriskās diskusijas, izglītošana un vēsturiskās atmiņa saglabāšana, raugoties no veselā saprāta skatu punkta, nevar būt politiska darbība,” norādīja centrā.

Šobrīd “ārvalstu aģentu” reģistrā Krievijā iekļautas jau 23 sabiedriskās organizācijas.

Saharova centrs ir unikāla diskusiju platforma, tas atbalsta visdažādākās sabiedriskās un kultūras iniciatīvas.

Centra telpās ir muzeja ekspozīcija, tur darbojas dokumentālās fotogrāfijas centrs, notiek debates, lekcijas, semināri, kino seansi, izrādes, piemiņas un labdarības vakari, festivāli.

Saharova centram vairākkārt uzbrukuši vandaļi, kas sevi dēvē par “pareizticīgajiem” aktīvistiem.

 

Komentāri (22)

dzeris49 27.12.2014. 14.57

“Intersanta” ir tā motivācija – jo diskusijās, kas notiek šinī centrā, reizēm, tiek kritizēta valsts varas darbība, tātad, šis centrs nodarbojas ar ekstrēmismu.

Valsts varas kritika, tātad, piliīdzināta ekstrēmismam.

Kaut, motivācija nav svarīga, Putina deģeneratīvais režīms gatavs iznīcionāt jebkuru opozīciju, kritiku, vai, vienkārši, jebko, kas neabalstās uz lumpeņu gaumi un nav izprotams Putina lumpeņu elektorātam, vai, kaut vai, izrāda kādas dzīvības vai patstāvīgas domāšanas pazīmes.

+1
0
Atbildēt

0

heinrihs 28.12.2014. 16.17

Pļūtiņš nav idiots, viņš ir asiņains punduris ar Napoleona kompleksu, kas raksturīgs gandrīz visiem maza auguma vīreļiem. Hitlers arī bija 1,60 m garš – gandrīz punduris.

0
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 27.12.2014. 15.52

PUĶINS NAV IDIOTS.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu