Dažādi balkoni • IR.lv

Dažādi balkoni

7
Aivars Ozoliņš

Krievijas karā pret Rietumiem kārtējais cēliens ar pazīstamiem aktieriem

Pirmdien NATO valstu vēstnieki Ungārijas parlamentā no balkona noskatījās uz pustukšo sēžu zāli, kur bija plānots balsojums par Zviedrijas iestāšanās apstiprināšanu; premjerministra Viktora Orbāna partijas Fidesz deputāti, kuriem parlamentā absolūts vairākums, nebija ieradušies, tāpēc balsojums nevarēja notikt.

Dienu iepriekš Orbāna labs paziņa, no Fox News pērn padzītais amerikāņu «konservatīvais žurnālists» jeb Vladimira Putina un Donalda Trampa propagandists Takers Karlsons bija redzēts Maskavas Lielā teātra balkonā skatāmies baleta izrādi. Otrdien Krievijas valsts mediji lika noprast, ka Karlsons pirmdien esot intervējis Putinu un šī intervija palīdzēšot Trampam atgriezties Baltajā namā.

Ļoti dažādās balkonu bildītes labi iederas Kremļa kara lielajā ainavā.

Orbāns bija solījis, ka Ungārija nepalikšot pēdējā dalībvalsts, kas apstiprinās Zviedrijas uzņemšanu NATO. Pagājušomēnes to ratificēja Turcija, un Ungārija palika pēdējā. Orbāns apsolīja NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam, ka pabeigs Zviedrijas uzņemšanas apstiprināšanu «tuvākajā iespējamajā laikā».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu