Sen jau vajadzēja! • IR.lv

Sen jau vajadzēja!

Ilustrācija — Freepik
Ilze Šķietniece

No nākamā gada e-adrese visiem uzņēmējiem būs obligāta

Sodu par to, ka laikus nav reaģējis uz kādu valsts iestādes vēstuli, uzņēmuma Blue Shock Race dibinātājs un vadītājs Artis Daugins saņēmis vairākkārt. Kompānija ražo elektrokartingus, tāpēc viņš regulāri dodas uz ārzemēm un sūtījumus saņem novēloti. «Bet likums ir likums. Mani soda, jo likums neparedz, ka varu nebūt pie pastkastītes,» viņš nosaka. Šī ir problēma, kas skar daudzus uzņēmējus, kuru ikdiena saistīta ar komandējumiem. 

Lai to risinātu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ieviesusi risinājumu — digitālo pastkastīti jeb e-adresi. Tā nodrošina oficiālo saziņu ar visām valsts un pašvaldību iestādēm. Par šādu risinājumu sabiedriskajos medijos dzirdējis arī Daugins un to vērtē atzinīgi: «Nebūt mēnesi pie interneta mūsdienās praktiski nav iespējams, līdz ar to informācijas aprite varēs notikt ātrāk.»

To, ka šāds risinājums oficiālajai saziņai jau sen bija vajadzīgs, piekrīt visi Ir Nauda aptaujātie uzņēmumu pārstāvji. «Sarakste papīra formātā ar valsts institūcijām mūsdienās, kad daudzi strādā attālināti, vairs nav ērta un arī ilgtspējīga,» norāda mobilo sakaru operatora Tele2 IT nodaļas vadītājs Māris Kūlītis. 

No nākamā gada 1. janvāra visām juridiskajām personām — uzņēmējiem, biedrībām, sabiedriskajām organizācijām, politiskajām partijām un citām — digitālā pastkastīte būs obligāta. «Mēs šobrīd esam pārmaiņu laikā. E-adrese ir publiskās pārvaldes formālās komunikācijas reforma. Pārejam no papīra un sadrumstalotas digitālās komunikācijas uz centralizētu digitālu komunikāciju,» saka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts pārvaldes pakalpojumu attīstības departamenta direktors Uģis Bisenieks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu