Ievērojami jaunumi • IR.lv

Ievērojami jaunumi

Jānis Vēvers

Gaisā virmo vasara, un tehnoloģiju ražotāji sarosās piedāvāt jaunas brīvā dabā izmantojamas ierīces. Lai arī pasaulē būs grūti sameklēt skaistākas melodijas par putnu vīterošanu, brīžiem nepieciešams atslēgties no apkārtējās pasaules skaņām ar trokšņu slāpēšanas sistēmas palīdzību, savukārt dabas skaistuma iemūžināšanai nepieciešama laba fotokamera, kas solās sarūpēt gandrīz vai ārpasaulīgas fotogrāfijas. Ir arī kaut kas interesants tiem, kuri turpina strādāt mājās

Sveicieni no Mēness

OnePlus 9 Pro
Jau labu laiku viedtelefonu ražotāju niknākā sāncensība norit fotokameras lauciņā, mēģinot piesaistīt pircēju uzmanību ar pazīstamu optikas ražotāju vārdu. Viedtālruņu tirgū jau pirms kāda laika «ievilkti» Zeiss un Leica, un tagad tajā cenšas ielauzties zviedru ikona Hasselblad, kas pasaules uzmanības centrā nonāca pirms pusgadsimta kopā ar Nīlu Ārmstrongu. Tieši ar šī zīmola fotokameru amerikāņu astronauts iemūžināja cilvēku pirmos soļus uz Mēness. OnePlus 9 Pro trīskāršā kamera ar 48 megapikseļu galveno attēla sensoru tapusi ar Hasselblad speciālistu palīdzību un uz konkurentu fona izceļas ar savdabīgu dizainu — divām prāvām lēcām. 6,7 collu AMOLED displejā iestrādāts pirkstu nospiedumu lasītājs, 197 gramus smago ierīci darbina Qualcomm Snapdragon 888 procesors, un 4500 mAh baterija atbalsta 65 W ātro uzlādi. Cena modelim ar 12 GB operatīvo atmiņu un 256 GB iebūvēto — 999 eiro.

Trokšņu slāpēšana taupīgajiem

Huawei FreeBuds 4i
Huawei šopavasar papildināja savu bezvadu austiņu klāstu ar budžeta klases produktu FreeBuds 4i, kura nozīmīgākais pienesums salīdzinājumā ar tiešo priekšgājēju ir šā brīža «karstākā» funkcija — aktīvā trokšņu slāpēšana. Uz daudzu citu fona šis modelis izceļas ar to, ka šī visnotaļ labi funkcionējošā sistēma iestrādāta salīdzinoši lētā produktā. Otrs ievērības cienīgais fakts ir ilgais darbības laiks ar vienu uzlādi. Katrā tikai 5,5 gramus smagajā ieausī ir gana ietilpīga baterija, lai tas ar vienu uzlādi darbotos 10 stundas ar izslēgtu trokšņu slāpētāju un 7—8 stundas ar ieslēgtu. Nelielajā oļa formas futrālī ir enerģija vēl aptuveni 12 stundām, kas turklāt no kārbiņas uz ieaušiem pārceļo ļoti ātri. 10 minūtēs var iepildīt četrām stundām nepieciešamo enerģijas daudzumu. Cena 79 eiro.

TV un monitors vienā ekrānā

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu