Stiprais tētis • IR.lv

Stiprais tētis

4
Kurakinu ģimene. No kreisās: Linda Kristiana (16), Gvido Ruslans (8), tētis Andrejs, Monta Monika (12), Adrians Andrejs (11), Vanesa Simona (13) un Maikls Tonijs (9).
Ieva Alberte

Pirms pusgada fermā Jaunbērzē sūkņu telpā noplūda indīga gāze un gāja bojā četri cilvēki. Mammu Sandru Leitāni (40) zaudēja seši bērni, kurus tagad audzina tēvs Andrejs Kurakins

Klauvēja! – aiz durvīm noskan priecīga puikas balss. Dzīvokļa ārdurvis rotā gaišzili koka eņģelīši ar zvaigžņu kroņiem, tie spilgti izceļas uz bēdīgā Dobeles daudzdzīvokļu mājas koridora fona. Aiz Kurakinu ģimenes durvīm sagaida smaidīgi bērni, cieši sastājušies viens pie otra. Noskan seši skaļi «labdien!». Trīsistabu dzīvoklis ir jauki iekārtots, perfektā kārtībā. Uz galda šķīvis ar konfektēm un piparkūkām. Televizorā mirgo mūzikas kanāls bez skaņas. 

Tētis Andrejs ir smaidīgs un atvērts. Aicina pie galda. «Tēju vai kafiju?» jautā vecākā meita Linda, sešpadsmit gadus veca skaistule. Kad ar fotogrāfu Gintu esam izteikuši savas vēlmes, visi bērni čabēdami aizskrien uz virtuvi. Tikai Monta paliek viesistabā, dīvāna stūrī, pievilkusi ceļgalus pie zoda. Klausās, ko tētis runā. Meitenei ir tumšas skropstas, sīciņa. Glīti sakārtojusi matus ar stīpiņu. Mirkli vēlāk kļūst skaidrs, kāpēc Monta piedalās sarunā. Viņai ir, ko pastāstīt, jo redzēja visu, kas fermā notika.

Bez darba līgumiem

Bija piektdiena, 22. jūlijs. Sandra sēdās automašīnā un ar bērniem devās uz darbu fermā Jaunbērzē. Tas ir aptuveni 20 kilometru attālumā no viņu mājām. Bērniem tur patika. «Pie govīm gājām, ķiršus ēdām,» atceras Monta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu