Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

8
Atsaucoties uz Francijas lūgumu sniegt palīdzību pēc Parīzes teroraktiem, Vācijas Bundestāgs atbalstījis tiešu iesaistīšanos cīņā pret teroristisko grupējumu Daesh jeb Islāma valsts Sīrijā. Uz Tuvajiem Austrumiem nosūtītas izlūklidmašīnas Tornado, karaflotes fregates un 1200 karavīri. Militārajiem pasākumiem atvēlēti 134 miljoni eiro.

Nedēļas notikumi pasaulē


NATO
ārlietu ministri oficiāli uzaicināja Melnkalni pievienoties NATO, kas kļūs par alianses 29.dalībvalsti, paziņojis NATO ģenerālsekr. Pēdējo reizi NATO paplašinājās 2009.gadā, uzņemot Horvātiju un Albāniju.

Dāņi referendumā nobalsoja pret pievienošanos ES kopīgajai iekšlietu un tieslietu politikai, saglabājot līdzšinējās izņēmuma tiesības. Premjers Larss Leke Rasmusens teica, ka tā iemesls ir neskaidrība un citas problēmas, ar kurām saduras Eiropa, piemēram, bēgļu krīze.

Spānijas Konstitucionālā tiesa atcēlusi Katalonijas reģionālā parlamenta pieņemto rezolūciju par atdalīšanās procesa sākšanu. Spriedumā teikts, ka rezolūcija ir «pretrunā ar konstitucionālajām normām», kas «apstiprina spāņu nācijas vienotību».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu