Daudz laimes, Latvija! • IR.lv

Daudz laimes, Latvija!

8
Šokolādes biskvīta torte ar biezpiena krēmu un ogu krēmu.
Ieva Alberte

Divas kūku receptes svētku galdam: viena bez olām, piena un miltiem. Otra – bez glutēna. To autores ir LTV raidījuma Kūku kari dalībnieces Inga un Līvija. Viņas radījušas kūkas Latvijas karoga krāsās

Skolotāja Līvija Vendta māca pavāra palīgus Rīgas 5.speciālās internātpamatskolas attīstības centrā. Dzimusi Balvu pusē, studējusi ģeoloģiju, taču uzaicināta strādāt skolā. Ierosinājusi izveidot pavāra palīga programmu. Izstudējusi pedagoģiju un pavāru kursus. Konditora izglītības gan viņai nav. «Bērnībā skatījos, kā vecmamma un mamma cep kūkas. Man arī gribējās kaut ko maisīt. Tagad, kad pāris dienas neesmu maisījusi un cepusi, šķiet – kaut kas nav labi.»

Pirms trim gadiem tika izsludināts žurnāla Ievas Virtuve kūku cepšanas čempionāts. Kolēģe teica: «Tev jāpiedalās.» Līvija nedaudz pakautrējās, tomēr apdomājās un pieteicās, un uzvarēja! Uzradās klienti, un Līvijai bija jāizveido mājaslapa Ceputortes.lv. Savukārt raidījumā Kūku kari viņa bija labākā Rīgas reģiona atlasē un piedalījās finālā. 

«Es esmu redzamā puse. Daudz darba padara meita Sanda. Arī šai kūkai viņa taisīja dekorējumu. Man pašai ar tiem galīgi neiet, nav izjūtas,» stāsta Līvija un atceras, ko aizmirsusi piebilst pie kūkas receptes: jāpieliek nedaudz tādas neierastsa garšvielas kā Tonkas pupiņa. Tā piešķir riekstainu garšu. Tortē nav miltu, tātad to var ēst arī cilvēki, kas izvairās lietot glutēnu saturošus produktus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu