Avarējušās lidmašīnas pilots, iespējams, kļūdījies • IR.lv

Avarējušās lidmašīnas pilots, iespējams, kļūdījies

27
Ieva Čīka, LETA

Lidmašīnas avārijā visdrīzāk nav vainojama tehnika; pilots, iespējams, ir kļūdījies

Pirmdienas vakarā Ādažu novada Eimuru pļavās nogāzusies neliela privātā lidmašīna, pilots negadījumā palicis dzīvs, taču ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā. Cietušais ir Aivars Lejietis, lielākā zivju produkcijas ražotāja "Gamma-A" līdzīpašnieks, vēsta LETA.

Ir.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka patlaban par galveno avārijas iemeslu tiek uzskatīta pilota pieļautā kļūda, veicot nosēšanos. "Šoreiz tā bijusi cilvēciska kļūda, taču, kas tieši noticis, varēs uzzināt tikai tad, kas būs iespējams runāt ar pilotu, jo kabīnē viņš bija viens pats," LETA atzina Aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas nodaļas vadītājs Ivars Gaveika.

Iepriekš izskanējusi arī versija, ka, iespējams, lidaparātam attaisījusies kabīnes lūka, un pilots, mēģinot to aizvērt, zaudēja kontroli.

Kā aģentūrai LETA iepriekš sacīja Ādažu lidlauka direktors un vecākais pilots instruktors Anatolijs Perekrjostovs, pašreizējā informācija liecina, ka lidmašīna "Dynamic" veikusi nosēšanos, taču nav aizlidojusi līdz lidlauka skrejceļam un nogāzusies.

Lidmašīna bijusi tehniskā kārtībā, sacīja Perekrjostovs. Ir.lv noskaidroja, ka pilotam ir Lietuvas ultravieglo lidaparātu federācijas izsniegta apliecība, kas Latvijā ir atzīta par derīgu līdz 2014.gadam.

Negadījuma apstākļi tiek noskaidroti. Policija uzsākusi izmeklēšanu.

Par citiem cietušajiem ziņu nav. Pilots avarējušajā lidaparātā atradies viens, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere. Pēc avārijas viņš atbrīvots no lidmašīnas vraka un nodots neatliekamās palīdzības mediķiem.

 

Komentāri (27)

ivetao2007 11.05.2010. 19.32

Tā bija Slovākijā ražota divvietīga lidmašīna ar ievelkamajiem riteņiem, ar 90 HP Rotax motoru, spējīga lidot ar ātrumu 250 km/h un tērejot 15 – 20 litruz benzina stundaā. Limašīna maksā 60 000 eiras. Pilota kopkpits segts ar atvāžamu jumtu un lidojumā nekādi nevar atvērties.

0
0
Atbildēt

0

Signija Aizpuriete 11.05.2010. 01.33

Vēl aizvakar (svētdien) pa dienu šitais lidinājās virs Nāgelmuižas pļavām un vietēja meža koku galotnēm ?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu