Zaķis: Pēc vēlēšanām pirmo valdību mēģinās veidot SC • IR.lv

Zaķis: Pēc vēlēšanām pirmo valdību mēģinās veidot SC

15
Dzintars Zaķis. Foto: Raitis Plauks, F64

Ļoti ticams, ka pēc ārkārtas vēlēšanām valdības veidošanu uzticēs Saskaņas centra premjera amata kandidātam.

Vēsturiskā tradīcija Latvijā ir tāda, ka valdības veidošanu vispirms uztic vēlēšanu uzvarētājiem. Tāpēc ir liela varbūtība, ka prezidents Andris Bērziņš pēc ārkārtas vēlēšanām šo uzdevumu kā pirmajam uzticēs Saskaņas centra (SC) premjera amata kandidātam. Šādu viedokli piektdien LNT rīta raidījumā pauda Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Reitingi pašlaik rāda, ka vēlēšanās varētu uzvarēt tieši SC, bet latviešu vēlētājus varētu sadrumstalot eksprezidenta Valda Zatlera lēmums veidot savu partiju.

Vērtējot, kas varētu sadarboties ar SC, Zaķis kā pirmo nosauca Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kura līdzšinējos darbos apliecinājusi kopdarbu ar SC.

Zaķis uzskata, ka Zatleram nevajadzētu dibināt jaunu partiju, jo valsts attīstībai labākas esot lielas, nevis mazas un sadrumstalotas politiskās partijas.

Taujāts, vai Zatlers atņems Vienotībai vēlētājus, Zaķis pauda viedokli, ka būs gan tādi, kas paliks uzticami, gan tādi, kas aizies, bet Zatlera partija paņemšot arī daļu ZZS balsu. Visvairāk balsu nosmelšot nacionālajai apvienībai, raksta LETA.

Komentāri (15)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu