Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Par Rīgas mēru pirmdien ievēlēja līdzšinējo šā amata pienākumu pildītāju Oļegu Burovu (GKR). Domnieki ārkārtas sēdē gandrīz piecas stundas iztaujāja Burovu, bet otram kandidātam no opozīcijas partijas Latvijas attīstībai Viesturam Zepam veltīja tikai 15 minūtes. 

Tā kā Rīgas pašvaldības SIA Rīgas Satiksme (RS) pēc ES kritērijiem ir jāiekļauj vispārējā valdības sektorā, valsts budžeta iespējas 2020. gadā saruks par 72 miljoniem eiro, pirmdien paziņoja valdības vadītājs Kariņš (JV). Valsts budžetu negatīvi ietekmēs RS nepieciešamās lielākās dotācijas. Kariņš nav apmierināts, ka par vienas pašvaldības nesaimnieciskumu maksās visi valsts iedzīvotāji.

Pēdējo piecu gadu laikā vismaz 70 partijai Saskaņa pietuvinātiem cilvēkiem dažādās domes struktūrvienībās izmaksāti vismaz 3,7 miljoni eiro no pašvaldības budžeta, noskaidroja pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica. 

Finanšu un kapitāla tirgus komisija apturējusi PNB bankas (iepriekš Norvik bankas) darbību. Lēmums pieņemts, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu. Martā Eiropas Centrālā banka nolēma PNB banku pārņemt tiešajā uzraudzībā. Pēc aktīvu apmēra PNB banka 2018. gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu