Kaujinieku uzbrukumā Pakistānas policijas koledžai nogalināti vairāki desmiti • IR.lv

Kaujinieku uzbrukumā Pakistānas policijas koledžai nogalināti vairāki desmiti

8
Drošības spēki apsargā policijas koledžu Pakistānā pēc atbrīvošanas no kaujiniekiem. Foto: EPA-LETA

Drošības spēku operācija koledžas atbrīvošanai no uzbrucējiem beigusies

Ķīlnieku krīzes laikā 59 cilvēki nogalināti un 117 nopietni ievainoti kaujinieku uzbrukumā Pakistānas policijas koledžai valsts dienvidrietumos, paziņojušas Pakistānas valdības amatpersonas. Kā vēsta aģentūras LETA-AFP/DPA/Reuters, drošības spēku operācija koledžas atbrīvošanai no uzbrucējiem beigusies.

Uzbrukums noticis Beludžistānas provinces policijas koledžai apmēram 20 kilometrus no provinces galvaspilsētas Kvetas. Pakistānas drošības spēki paziņoja, ka uzbrucēji bijuši “pieci vai seši”. Viens no tiem nogalināts ķīlnieku atbrīvošanas operācijā, divi uzspridzinājušies ar sprāgstvielu vestēm, ziņo LTV1.

Uzbrukuma brīdī koledžā atradās apmēram 200 kadeti, daļu no tiem uzbrucēji saņēma gūstā. Vairākums bojāgājušo ir policijas kadeti. Uzbrukums notika brīdī, kad kadeti atpūtās vai gulēja.

Par uzbrukumu neviens grupējums atbildību nav uzņēmies. Tomēr armijas komandieris ģenerālis Šers Afguns pavēstīja – noklausoties uzbrucēju telefonsarunas, izdevies uzzināt, ka tie bijuši no kaujinieku grupējuma “Lashkar-e-Jhangvi”.

Komentāri (8)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu