Speciālizlaidums: Valsts aizsardzības dienesta ambīcijas noplok • IR.lv

Speciālizlaidums: Valsts aizsardzības dienesta ambīcijas noplok

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps, Jana Altenberga

Latvija ir pēdējā mūsu reģiona valsts, kurā ieviesīs obligāto militāro dienestu. Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā liek apzināties, ka ar līdzšinējo profesionālo armiju, kas komplektēta tikai uz brīvprātības principa, nepietiek, lai atvairītu iespējāmu uzbrukumu. Pirms gada atbrīvotajās Ukrainas pilsētās Bučā un Irpiņā atklātās šausmas skaudri apliecina, cik svarīgi ir aizsargāt visu mūsu zemes teritoriju. Tāpēc pagājušajā gadā tika pieteikts jaunais Valsts aizsardzības dienests, kura sākotnējais mērķis bija būtiski palielināt bruņotajiem spēkiem pieejamo cilvēku skaitu gan aktīvajā dienestā, gan rezervēs.

Gaidāms, ka šonedēļ Saeima beidzot pieņems likumu par Valsts aizsardzības dienestu, bet tajā iekļautie mērķi būs krietni pieticīgāki, nekā pagājušajā gadā solītais.

Žurnāliste Jana Altenberga izpētījusi, kas un kāpēc pēdējā gada laikā ir mainījies, un šajā Šķiltavas speciālizlaidumā viņa par savu pētījumu stāsta Ir redaktoram Paulam Raudsepam.

Papildus Šķiltavas iknedēļas diskusiju raidījumam veidojam arī speciālizlaidumus, kuros padziļināti apspriežam tēmas, kam veltīta īpaša uzmanība pētnieciskos rakstos žurnālā Ir.

Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu